Dvoršakova brez odličja: Ko si v finalu, želje zrastejo

Slovenci na OI 31. Jul 20219:45 > 11:05 0 komentarjev
Živa Dvoršak

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na olimpijskih igrah v Tokiu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov zasedla sedmo mesto. V finalu je prehitela le Srbkinjo Andreo Arsović. Zmagala je Švicarka Nina Christen pred Rusinjama Julijo Žikovo in Julijo Karimovo.

Dvoršakova se je na svojih tretjih olimpijskih igrah prvič prebila v veliki finale, najbolj zahtevno strelsko preizkušnjo pa je končala na sedmem mestu. Uvodni strelski nastop v klečečem položaju je s 151,6 kroga končala na osmem mestu s krogom zaostanka za Srbkinjo Andreo Arsović. V uvodnih štirih strelih v ležečem položaju je nanizala sijajno serijo – po dvakrat je zadela 10,8 in 10,7 kroga – ter se prebila na drugo mesto, po petnajstih strelih v ležečem položaju pa se je s 155,5 kroga končala na sedmem mestu.

Živa Dvoršak
Dvoršakova je na letošnjih igrah v Tokiu dosegla svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev.

Ljubljančanka v stoječem položaju ni zmogla nadoknaditi zaostanka. Začela je spodbudno, po treh strelih napredovala na peto mesto, nato pa v četrtem, petem in šestem strelu zadela zgolj 9,5, 9,2 in 9,7 kroga ter znova zdrsnila na sedmo mesto. V zadnjih devetih strelih se je borila kot lev, velikega zaostanka pa ni zmogla nadoknaditi in je skupaj z Arsovićevo prva zapustila finalno prizorišče.

Dvoršakova si je želela več, a …

“Ko si enkrat v finalu, želje zrastejo. Ob tem sem v zadnjih dveh, treh sezonah nizala vrhunske izide z malim kalibrom. Seveda sem se zato spogledovala tudi s kolajno. V finalu je bilo osem vrhunskih strelk in vedela sem, da bo treba od začetka do konca oddelati brez večjih napak. Jaz sem jih žal nekaj imela,” je po nastopu dejala Ljubljančanka.

“Čestitam vsem dobitnicam kolajn. Danes bi se jim bilo težko približati. Sama večjih napak sicer nisem storila, bilo pa je nekaj slabših strelov, ki jih nisem zaznala. Bilo je tudi nekaj odličnih, želela pa bi si še kakšnega več,” je še dodala 30-letna strelka Olimpije.

Dvoršakova je na letošnjih igrah v Tokiu dosegla svojo najboljšo olimpijsko uvrstitev. Pred devetimi leti v Londonu in letos na Japonskem je v disciplini zračna puška na 10 metrov obakrat zasedla 11. mesto, pred petimi leti v Londonu pa je tekmo končala na 17. mestu. V disciplini malokalibrska puška trojni položaj je v Braziliji zasedla 30., v Londonu pa 36. mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!