Znan datum zgodovinske prve tekme lige NFL na nemških tleh

Ameriški nogomet 4. Maj 202213:47 > 15:06 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Danes je organizacijski odbor lige NFL objavil uradno novico o tem, kateri klubi letos za redni del sezone prihajajo v Evropo. Tri tekme bo gostil London, prvič pa bo srečanje odigrano tudi v Nemčiji.

Gostil jo bo München. Ljubitelji ameriškega nogometa širom Evrope so dočakali trenutek, ko so znani vsi dueli srečanj letošnje sezone na stari celini.

Več medijev je namigovalo, da bosta premierno tekmo v Nemčiji odigrala Kansas City in Tampa, zdaj je jasno, da bo prvi zvezdnik lige Tom Brady sicer res nastopil na Allianz Areni, toda njegov tekmec bodo Seattle Seahawks. Spektakel na Bavarskem se bo odvil 13. novembra ob 15.30 uri.

Tudi v Londonu bo pestro

Brady je izven meja ZDA že nastopil. In to kar trikrat! V dresu New England Patriots je bil dvakrat udeležen na tekmi v Londonu, pred petimi leti ga je z ekipo iz predmestja pot vodila še v Mexico City. Na vseh treh srečanjih je gladko slavil.

Preostale tri tekme v Evropi bo, že tradicionalno, gostil London. Minnesota Vikings in New Orleans Saints se bodo udarili 2. oktobra na novem stadionu Tottenham Hotspur, teden kasneje na isto prizorišče prihajajo NY Giants in Green Bay Packers, 30. oktobra pa se bo na Wembleyju odvila še tekma med Denver Broncos in Jacksonville Jaguars.

Vsa tri srečanja so načrtovana za 14.30 uro popoldne po londonskem času. Na urnik se vrača tudi tekma v Mexico Cityju, ki jo bo gostila franšiza Arizona Cardinals, njihovi “gostje” bodo 21. novembra San Francisco 49ers.

Prvič “dom” poiskali izven meja Wisconsina

Ekipa Green Bay Packers je bila doslej edina ekipa lige NFL, ki se na mednarodni sceni še ni predstavila, kar je razumljivo, saj imajo “siroglavci” vse domače tekme za več let vnaprej razprodane in bi jim izlet v Evropo delal izgubo. Tudi ta tradicija letos izginja, saj jih čaka domač duel z Giants.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!