Ciro Immobile: Srečen sem, težko bi si želel več!

Euro 2020 12. Jun 20219:31 > 9:52
getty

Napadalec italijanske reprezentance in rimskega Lazia Ciro Immobile je bil presrečen po visoki zmagi svoje ekipe nad Turčijo in po doseženem golu na otvoritveni tekmi EURA 2020.

Italija v prvem polčasu na otvoritveni tekmi EURA ni našla poti do tekmečevih vrat, v drugem delu pa so Azzuri pokazali rušilno moč. Povedli so z avtogolom Demirala, nato pa sta v polno merila še Immobile in Insigne.

Pokazali smo veliko mero potrpljenja, Turčija ima odlično ekipi, številnim so že naredili težave, v prvem polčasu smo jih želeli predvsem utruditi, potem pa so le padli. Ko so se odprli, je naša kakovost prišla do izraza,” je dejal Ciro.

Italijanski reprezentant je bil še posebej zadovoljen zato, ker je zadetek dosegel na stadionu, kjer igra njegov klub Lazio. “Doseči gol na debitantskem nastopu na EURU in še na mojem stadionu, saj bolje ne gre!” je dodal.

Poslušali smo trenerja, ki nam je ob polčasu dejal, da naj bomo mirni in osredotočeni, po prvem golu je bilo vse lažje,” pa je dodal Lorenzo Insigne. Vsi igralci so se razveselili tega, da jih je s tribun končno pozdravila publika.

Italija naslednjo tekmo predtekmovanja igra 16. junija proti Švici, medtem ko Turke čaka Wales.

 

 

To je bila deveta zaporedna zmaga Mancinijeve čete.

Pokazali smo veliko potrpežljivosti. Turčija je igrala dobro, na trenutke smo imeli številne težave. V prvem polčasu si sicer nismo ustvarjali veliko priložnosti, smo pa pritiskali, prisilili tekmeca v obrambno postavitev, širili igro in tako pošteno utrudili nasprotnika. To se nam je obrestovalo v drugem delu. Takrat je bilo vse lažje, naša kakovost je namreč hitro prišla do izraza,” je po tekmi dejal  Ciro Immobile, ki je dosegel gol za 2:0.

Immobile je bil še toliko bolj srečen, ker je gol dosegel na Olimpicu, kjer domuje njegov Lazio:

Doseči gol na otvoritveni tekmi EURA in to na mojem stadionu, težko bi želel več!

Immobile je bil navdušen tudi zaradi dejstva, ker so se na tribune vrnili navijači:

Končno smo bili skupaj. Lepo je bilo videti, da so naši pristaši končno srečni. Zaradi tega prekletega virusa smo bili predolgo časa narazen,” je še dejal Ciro Immobile.”

Italija se bo v naslednjem krogu skupinskega dela pomerila s Švico, tako ali tako pa so si Azzuri že na široko odprli vrata do izločilnih bojev.

Komentari

Vaš komentar