Besede Mourinha, o katerih se bo še govorilo

Euro 2020 13. Jul 202110:03
Jose Mourinho se ni držal nazaj in pokazal s prstom na izkušene može pri Angliji, ki bi morali stopiti v ospredje, ko jih je ekipa najbolj potrebovala. Foto: REUTERS/Toby Melville

Priznani nogometni strokovnjak Jose Mourinho je razkril, da je eden izmed izkušenih članov angleške reprezentance v loteriji finalne tekme Eura 2020 zavrnil streljanje enajstmetrovke.

Anglija je v finalu evropskega prvenstva 2020 po loteriji v finalu izgubila proti Italiji, tragični junaki obračuna na Wembleyju so bili mladi nogometaši Marcus Rashford, Jadon Sancho in Bukayo Saka. Vsi trije mladeniči so zapravili enajstmetrovko in pokopali upe Angležev, da bi “nogomet prišel končno domov”.

Po mnenju Joseja Mourinha pa krivda ni njihova, krivda je na ramenih tistih, ki so jih izbrali za izvajalce, kot tisti izkušenejši, ki niso želeli prevzeti odgovornosti.

“Za otroke je to prevelika odgovornost. Moram vprašati Garetha Southgata, kje so bili tisti izkušenejši?” se sprašuje Mourinho in dodal še podrobnost, da so mu povedali, da je nekdo celo zavrnil streljanje z bele pike.

Kdo je to, ni želel povedati, je pa izpostavil več imen. “Ne sprašujte me, kateri igralec je, ker vam ne bom povedal imena, vendar so mi rekli, da bi moral en igralec streljati enajstmetrovko, a je prošnjo zavrnil. Včasih se te stvari dogajajo. Kje je bil Raheem Sterling, John Stones, Luke Shaw? Zakaj sta z igrišča odšla Jordan Henderson in Kyle Walker? Potem pa so v ogenj poslali Sakaja in pričakovali, da bo lahko nosil breme celotne države na svojih ramenih. Res mi je žal zanj,” poudarja Mourinho.

Komentari

Vaš komentar