Müller se opravičuje, Löw sanja Özila

Euro 30. Jun 202121:34
Low
Joachim Low po izpadu ni skrival razočaranja. Foto: Guliverimage.

Nemški nogometaši so Euro 2020 zaključili že v osmini finala. Pred prvenstvom so ciljali precej višje, sodili so med favorite za evropski naslov, a v torek na Wembleyju naleteli na angleško mino. V Nemčiji se prah še ni polegel, Joachim Löw se je ob izpadu spomnil tudi na Mesuta Özila.

Nemcem je proti Angliji, ki jih je porazila z 2:0, manjkala predvsem učinkovitost. Tudi sicer si niso priigrali veliko priložnosti, čeprav bi Thomas Müller v 80. minuti tekme, ko se je povsem sam znašel pred angleškim golom, skoraj moral izid poravnati.

“To je trenutek, ki ti ponoči ne pusti spati. Trenutek, za katerega garaš, treniraš in živiš. Trenutek, ki ti ponudi, da ekipo povlečeš naprej in izenačiš izid napete izločilne tekme in celotno nogometno javnost poneseš v ekstazo. Da imaš takšno priložnost in jo potem zapraviš, zelo boli. Boli me, ko pomislim na ekipo, soigralce, trenerja in predvsem nemške navijače, ki nas ves čas podpirajo,” se je opravičeval Müller, ki je za Nemčijo na 106 tekmah zabil 39 golov, a ne tudi 40.

Nemci so proti Angliji v okvir sprožili tri strele. Tiste kombinatorike, ki jih je pogosto krasila, tokrat ni bilo videti v takšnem izobilju. Selektor Nemčije Joachim Löw je zato po dvoboju omenjal tudi Mesuta Özila, nekdaj glavnega ideologa nemške igre.

V reprezentančnem pokoju od leta 2018

Kar petkratni nemški nogometaš leta je nepričakovano kariero sklenil pred tremi leti, ko je štel komaj 29 let. Kot razlog je navedel rasizem in nespoštovanje s strani Nemške nogometne zveze.

Mesut Özil je pred leti navduševal v nemški reprezentanci. Foto: Guliverimage.

“Da je zapustil nemško izbrano vrsto brez, da se je posvetoval z mano, je zame veliko človeško razočaranje. Prišel bo čas, ko se bova znova srečala in spregovorila. V tistem trenutku bova vse razčistila in stvari postavila v preteklost,” je na novinarski konferenci dejal Löw, ki je leta 2009 Özilu tudi namenil debi v reprezentanci.

Özil se je sicer letos pozimi preselil v Turčijo, kjer zastopa Fenerbahče. Nemški vezist je bil dolga leta eden ključnih nogometašev elfa, za katerega je odigral 92 tekem in dosegel 23 golov. Ključen je bil tudi ob osvojitvi svetovnega naslova leta 2014 v Braziliji.

Komentari

Vaš komentar