UEFA udarila po mizi: dovolj prestavljanja stekleničk

EURO 17. Jun. 202118:59
Delite:
Paul Pogba, foto: Izrezek zaslona.

Pred dnevi je na evropskem prvenstvu v nogometu veliko prahu dvignil Cristiano Ronaldo. Pri tem nimamo v mislih dveh golov proti Madžarski, temveč premikanje stekleničk kokakole in promoviranje pitja precej bolj zdrave pijače - vode. Po svetu je njegovo dejanje naletelo na veliko odobravanje, a potem, ko so mu sledili še nekateri drugi nogometaši, se je odzvala Uefa.

V ponedeljek je Cristiano Ronaldo na novinarski konferenci razjezil enega od pokroviteljev Eura 2020, proizvajalca znane pijače Coca-Cole. Ko se je usedel za mizo, je umaknil sponzorske stekleničke, pograbil plastenko vode in dejal “voda, ne Coca-Cola.”

Z dejanjem je celo zamajal vrednost delnice podjetja, ki se je ob naslednjem odprtju borze spustila za skoraj dva odstotka.

V naslednjih dneh so bile stekleničke priljubljene pijače pogosta tarča novinarskih konferenc. Tako se je podobne poteze kot Ronaldo poslužil tudi zvezdnik Manchester Uniteda in francoske reprezentance Paul Pogba.

Zadnji, ki je sledil trendu, kot lahko zdaj že poimenujemo prestavljanje stekleničk, je italijanski strelec enega od treh golov proti Švici, Manuel Locatelli.

Stekleničke so seveda na mizah postavljene z razlogom. Številna podjetja za dobro vidno reklamo odštejejo zajetne vsote denarja, nič drugače ni v primeru Coca-Cole.

Zato ni presenetljivo, da je direktor tekmovanja na Euru 2020 Martin Kallen že pozval vse reprezentance in jih opozoril: “Prihodki pokroviteljev so pomembni za prvenstvo in evropski nogomet.”

Pogba je denimo prestavil stekleničko Heinekena. Pogba je musliman in ne pije alkohola. Kallen je še dodal, da jih pogodbe zavezujejo k izpolnjevanju zahtev pokroviteljev, a hkrati dodal, da stekleničke lahko umaknejo tisti nogometaši, ki imajo za to verske razloge.

Komentari

Vaš komentar