V zadnjih treh dvobojih bo Wembley polovično zaseden

Tribune londonskega Wembleyja bodo na zadnjih treh tekmah skoraj polno zasedene. Foto. Guliverimage

Angleške oblasti so sporočile, da bodo lahko na londonskem stadionu Wembley na obeh polfinalnih tekmah in finalu evropskega prvenstva tribune polovično zasedene. Odločilne dvoboje letošnjega Eura si bo tako v živo lahko ogledalo po približno 43.000 gledalcev.

Angleška vlada je odločila, da se bo dvajset dogodkov v prihajajočih tednih lahko odvilo pred polovično zasedenimi kapacitetami stadionov oziroma dvoran, mednje pa spadajo tudi oba polfinala in finale letošnjega evropskega prvenstva v nogometu. To pomeni, da bo na največjem angleškem stadionu tri ključne tekme v boju za naslov evropskega prvaka lahko spremljalo po okoli 43.000 navijačev.

Do takrat – na tekmah skupinskega dela in dveh obračunih osmine finala – bo Wembley lahko gostil 22.500 gledalcev na tekmo. Spodbuda s tribun je Angležem že pomagala do prve zmage, ko je reprezentanca treh levov v derbiju skupine C premagala Hrvaško z 1:0.

Dokončna sproščanja koronskih ukrepov so v Angliji zdaj sicer prestavljena na 19. julij, je pa vlada naredila izjemo, že zdaj je jasno, da bosta finalna obračuna teniškega turnirja v Wimbledonu 10. in 11. julija odigrana pred polno zasedenimi tribunami.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje