Zidane pripravljen čakati, zanima ga le ena služba

Euro 9. Jul 202113:09
Zinedine Zidane, foto: Guliverimage.

Zinedine Zidane po slovesu od Real Madrida čaka, da se izprazni mesto selektorja francoske reprezentance, poroča L'Equipe. Didier Deschmaps sicer kljub hitremu slovesu od Eura 2020 ostaja na klopi galskih petelinov.

Nekdaj najboljši nogometaš na svetu, ki se je tudi v trenerskih vodah znašel odlično, se je po odhodu iz Real Madrida posvetil družini. Tudi zato naj bi že zavrnil nekaj mamljivih ponudb, predvsem iz Anglije in bližnjega vzhoda, poroča francoski športni častnik L’Equipe.

Zinedine Zidane se je na klop Reala vrnil leta 2019 in na Santiagu Bernabeuu ostal dve sezoni. Drugje v trenerski karieri še ni deloval, prvič je galaktike vodil od leta 2016 do 2018, medtem ko je bila njegova prva trenerska izkušnja z rezervnim moštvom Reala – Castillo.

Pri iskanju naslednje zaposlitve, prve trenerske zunaj Madrida, se mu prav nikamor ne mudi. Naj bi bil povsem osredotočen na mesto selektorja francoske reprezentanco, za katero je dres oblekel na 108 tekmah in se podpisal pod 31 golov, dvignil pa tako evropsko kot svetovno lovoriko.

S francoske nogometne zveze so sicer potrdili, da bo Didier Deschmaps na klopi ostal vsaj do konca svetovnega prvenstva v Katarju, ki ga gosti konec leta 2022. To za Zidana ni ovira, še pišejo v Franciji, “počakal bo, da se ponudi priložnost.”

Didier Deschmaps kljub slovesu proti Švici že v osmini finala ostaja selektor, foto: Guliverimage.

Legenda Reala

Real Madrid je sicer v svoji prvi epizodi v vlogi trenerja do naslova lige prvakov popeljal kar tri leta zapored, od leta 2016 do 2018. La ligo je osvojil dvakrat, prvič leta 2017 in drugič lani.

Prvi stik z Real Madridom je sicer doživel prav na današnji dan pred dvajsetimi leti. 9. julija 2001 je beli balet zanj odštel takrat rekordnih 77 milijonov evrov in ga iz Torina pripeljal v Madrid.

Že v naslednji sezoni se je z Realom veselil svojega prvega in edinega naslova v ligi prvakov v vlogi nogometaša, potem ko je v finalu proti Bayerju dosegel enega najznamenitejših golov v zgodovini tekmovanja. Z volejem je zadel po podaji Roberta Carlosa in galaktikom priboril zmago z 2:1.

Komentari

Vaš komentar