Vinčič glavni sodnik derbija četrtfinala

Euro 2020 2. Jul 202111:08 0 komentarjev
Slvako Vinčič
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Anglež Michael Oliver bo sodil dvoboj med Španijo in Švico, medtem ko bo na derbiju četrtfinalnih obračunov evropskega prvenstva med Belgijo in Italijo pravico delil Slovenec Slavko Vinčič.

UEFA je Slavka Vinčiča s pomočnikoma Tomažem Klančnikom ter Andražem Kovačičem delegirala na tekmo četrtfinala Eura 2020 med reprezentancama Belgije in Italije. Tekma se bo odigrala na Allianz Areni v Munchnu v petek ob 21:00.

Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Fernando Andres Rapallini iz Argentine, kontrolor sojenja bo Vito Melo Pereira iz Portugalske.

To bo že tretja tekma naših sodnikov na Euru. Pred tem so že sodili na tekmah skupinskega dela Španija : Švedska in Švica : Turčija.

Prvo veliko reprezentančno tekmovanje

Za Vinčiča je to pri 42-letih prvo veliko reprezentančno tekmovanje, na katerem sodi. Ima izkušnje iz tekem Lige prvakov in Evropske lige, na tekmo pa v povprečju pokaže štiri rumene kartone. V minuli sezoni je sodil tudi na polfinalni tekmi Evropske lige med Villarrealom in Arsenalom, kot tudi na četrtfinalnem srečanju, v katerem sta se srečala Chelsea in Porto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!