Celjani redni del alpske lige končali nasmejani, Jeseničani pa slabe volje

Alpska liga 5. Jan 202422:27 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Hokejisti Celja so v zadnji tekmi rednega dela alpske lige premagali Val Gardeno s 5:2. Redni del so končali na predzadnjem, 15. mestu in bodo uvrstitev v končnico lovili v kvalifikacijski skupini A. Izgubile pa so Jesenice (v Kitzbühlu z 1:2).

Celjani so ob koncu rednega dela le prekinili niz slabih tekem in po desetih zaporednih porazih dobili dve od zadnjih treh tekem.

Danes so na koncu precej zanesljivo odpravili Val Gardeno. Začeli so odlično in Mark Čepon je že po 15 sekundah dosegel prvi gol. Pozneje so zadeli še Raimo Friedenfelds, Jure Sotlar in Jure Povše, po znižanju gostov na 2:4 in poskusu igre brez vratarja pa je v zadnji minuti končnih 5:2 postavil Sotlar.

Z današnjo tekmo se je končal redni del tekmovanja, po katerem si bo prvih šest ekip že zagotovilo končnico. Preostale, ki so redni del končale na sedmem mestu ali nižje, pa bodo skušale v dveh kvalifikacijskih skupinah A in B še ujeti mesti za izločilni del tekmovanja.

Poraz Jesenic

Jeseničani so izgubili pri Kitzbühlu in tako niso prišli med šest najboljših po rednem delu, ki imajo že zagotovljeno končnico.

Ob porazu so morali aktualni prvaki alpske lige upati na uspeh Lustenaua v Cortini, a so domači tam po zaostanku z 2:3 v zadnji tretjini prišli do zmage s 5:3 in si zagotovili šesto mesto. V končnici sta tudi že mlada salzburška ekipa in Bregenzerwald.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!