Jeseničani poskrbeli za petardo v mreži Salzburžanov

Alpska liga 22. Sep 202221:24 0 komentarjev

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali ekipo Red Bull Juniors s 5:0 (0:0, 2:0, 3:0).

Jeseničani, ki imajo na drugi kakovostni ravni regionalnega tekmovanja sicer status enega glavnih favoritov, nove sezone niso začeli najbolje. Po gladki uvodni domači zmagi proti Cortini (4:0) so na drugi tekmi doživeli poraz proti novincem v tekmovanju, ekipi Unterland Cavaliers (2:5).

Danes so se merili z mlado salzburško zasedbo in jo na koncu tudi premagali, čeprav so se gostje v prvi polovici tekme dobro upirali. A železarji so imeli že takrat terensko premoč in več strelov, zadevati pa so začeli šele v drugi tretjini.

Za vodstvo je v 24. minuti ob igralcu več poskrbel Latvijec Rudolfs Polcs, prednost pa je nato povišal še Žan Jezovšek v 36. minuti. Zadnja tretjina je bila z jeseniške strani zgolj formalnost, saj so domači še dodatno stopili na plin in vse bolj utrujene tekmece odpravili še s tremi zadetki. Najprej je drugega na tekmi dosegel Jezovšek, četrtega je dodal Eric Pance, piko na i zmagi, pri kateri vratar Antti Karjalainen ni dobil zadetka, pa je postavil Luka Ulamec v 52. minuti.

V naslednjem krogu regionalnega tekmovanja se bodo železarji v soboto v gosteh merili z italijanskim Meranom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!