Častitljiv jubilej na Dolenjsko privabil hokejsko elito

Hokej 6. Jun 202221:29 > 21:52 0 komentarjev
Foto: Denis Sadiković

Minuli konec tedna je bil v Dolenjskih Toplicah športno-praznično obarvan. Tamkajšnji hokejski klub je namreč praznoval trideseto obletnico obstoja, ki so jo proslavili številni trenutni in nekdanji slovenski reprezentanti.

Kolektiv, ki v netipičnem hokejskem okolju obstaja že vse od leta 1992, je pomembno obletnico slovenskega in-line hokeja proslavil z dogajanjem čez cel konec tedna, vrhunec pa je predstavljal mednarodni članski turnir z 12 ekipami iz celega Balkana. Domači medvedi so v finalu ugnali lanske zmagovalce Red Stars s 3:0, na delu pa smo lahko videli številne trenutne in nekdanje reprezentante hokeja na ledu.

Na Dolenjskem so tako minuli konec tedna rolali Andrej Hebar, Blaž Tomaževič, Gregor Koblar, Luka Gračnar, Matic Podlipnik in Gašper Glavič v ekipi Red Stars. Običajno se tega letnega turnirja udeležita tudi Robert Sabolič in Rok Tičar, ki pa sta se letos opravičila zaradi obveznosti. V ekipi Dolenjskih Toplic sta nastopila Jaka Sodja in njegov stric Urban Sodja. 

Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković
Foto: Denis Sadiković

Ob tej priložnosti so se pri klubu, čigar selekcija U8 je v tej sezoni osvojila tretje mesto v državi, štiri leta starejši soigralci pa so postali državni prvaki, zahvalili tudi občini Dolenjske Toplice za 30-letno sodelovanje, pa čeprav še naprej ni jasno, kdaj bo igrišče dobilo streho, ki bo omogočalo tekme tudi v neprimernem vremenu. Zaradi hude vročine so ga v soboto z vodo ‘ohlajali’ kar gasilci. Želje pa so seveda še večje – da bi klub v kratkem dobil dvorano, primerno za in-line hokej.