Celjani drago prodali svojo kožo

Hokej 15. Okt 202321:32 0 komentarjev
Foto: HK RST-Pellet Celje/Facebook

Celjski hokejisti so danes v latvijski Jelgavi končali nastope na turnirju 2. kroga celinskega pokala. V zadnji tekmi turnirja skupine C je bila domača Zemgale Jelgava premagala RST Pellet Celje s 4:1 (2:1, 0:0, 2.0). Celjani so tako končali nastope v tem evropskem klubskem tekmovanju, Jelgava pa se je uvrstila na turnir 3. kroga.

Celjani so svoj prvi evropski nastop končali z zmago proti belgijski ekipi Liege Bulldogs z 9:3 ter dvema porazoma, v soboto je bila boljša še romunska Corona Brasov s 4:2.

Jelgava je premagala vse tekmece in osvojila prvo mesto na turnirju ter si tako zagotovila napredovanje v 3. krog, v skupini E v Grenoblu pridružil britanskemu Cardiffu, kazahstanskemu Nomadu in francoskemu klubu Bruleurs De Loups.

Ta konec tedna so v tem krogu celinskega pokala igrali še v Beogradu, kjer so v skupini D nastopili Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas. Zmagal je Ferencvaros, ki se je tako uvrstil v 3. krog v Cortino d’Ampezzo v skupino F, kjer so že danski Herning, poljske Katovice in celjski tekmec iz lige AHL Cortina.

Zadnje dejanje celinskega pokala v sezoni 2023/24 pa bo zaključni turnir med 12. in 14. januarjem 2024. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Danes so bili Celjani dolgo v igri za morebitno presenečenje in uspeh proti gostiteljem. Po prvi tretjini so z golom Mikusa Mintautiskisa prišli do 1:1, a potem tik pred koncem dobili zadetek ob igri z igralcem več.

Druga tretjina zadetkov ni prinesla, so pa nato v zadnji domači, ki so imeli terensko premoč, najprej v 52. minuti celjskega vratarja Jakoba Brandnerja premagali za 3:1, dokončno pa upe Celjanov ustavili za zadetkom ob “power playu” v 56. minuti.

Domača ekipa je končala z vsemi devetimi točkami, Romuni so bili drugi s šestimi, Celjani tretji s tremi, Belgijci so se od tekmovanja poslovili brez osvojene točke.

Lestvica:

1. Zemgale Jelgava 3 3 0 9:3 9 točk

2. Corona Brasov 3 2 0 16:7 6

3. RST Pellet celje 3 1 0 12:11 3

4. Liege Bulldogs 3 0 0 6:22 0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!