Hokejisti Olimpije povabljeni v elitno tekmovanje

Hokej 2. Maj 202215:02 > 15:04 0 komentarjev

Vodstvo hokejske liga prvakov (CHL) se je z medijskim in marketinškim partnerjem Infront odločilo, da SŽ Olimpiji dodeli posebno vabilo za prihajajočo sezono 2022/23.

Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, bodo prihodnje leto njihovi hokejisti nastopali v ligi prvakov. Zmaji bodo v tekmovanju nadomestili ukrajinsko ekipo Donbass Donetsk, ki je bila zaradi trenutnih razmer v njihovi državi primorana izstopiti.

“Nominacija SŽ Olimpije ponuja priložnost, da na zemljevid CHL dodamo novo državo. Klub je v vzponu in je svojo prvo sezono v ligi ICE zaključil bolje od vseh pričakovanj. Iz tega razloga smo se odločili, da jim dodelimo ’wild card’ in 32. mesto v postavi CHL v sezoni 2022/23,” je zapisalo vodstvo tekmovanja.

Nastopanje v CHL kot velika priložnost

Liga je sicer v celoti v lasti in upravljanju podjetja Champions Hockey League, ki kot delničarje vključuje 26 evropskih klubov, šest nacionalnih lig in Mednarodno hokejsko zvezo. Delničarji lige prihajajo iz Avstrije (ICE), Češke, Finske, Nemčije, Švedske in Švice.

”Nastopanje v CHL je bila naša velika želja in eden izmed zastavljenih ciljev. Da bomo kot prva slovenska ekipa del elitne lige prvakov, je za nas velika čast in potrditev dobrega dela v klubu, ki je očitno cenjeno in prepoznano tudi v tujini,” je novico pozdravil predsednik Olimpije Miha Butara, ki nastopanje v tekmovanju vidi kot priložnost za klub tako s športnega kot organizacijskega vidika.

”Kot smo že večkrat poudarili, želimo omogočiti razvoj, napredek in izkušnje slovenskim hokejistom in tako pripomoči razvoju slovenskega hokeja. Temu ostajamo zvesti tudi v prihodnje,” je še dodal prvi mož kluba.

V sezoni 2022/23 se bodo ekipe med 1. septembrom 2022 in 18. februarjem 2023 v CHL pomerile na 125 tekmah, sezona pa se bo zaključila s finalnim obračunom na eni tekmi. Zmagovalna ekipa bo na koncu okronana za evropskega klubskega prvaka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!