Iz napadalnih vrst se seli med trenerje

Hokej 24. Jun 202211:57 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Iz hokejskega kluba SŽ Olimpija so sporočili, da se dolgoletni napadalec zmajev Anže Ropret poslavlja od profesionalnega igranja hokeja. A vseeno ostaja v Tivoliju, kjer bo po novem deloval v trenerskem štabu mlajših selekcij.

“Anže Ropret se je odločil, da bo zaključil svojo igralsko kariero in ker v klubu cenimo njegov pečat, ki ga je pustil v ekipi, in njegovo hokejsko znanje, smo ga povabili k sodelovanju pri mlajših selekcijah. Izziv je sprejel, kar nas zelo veseli. V prihodnji sezoni se bo tako pridružil naši trenerski ekipi in treniral selekciji U13 in U15 v paru z izkušenim Igorjem Beribakom. Verjamem, da bosta odlična naveza in skupaj še dodatno nadgradila naše delo s hokejskim podmladkom,” je povedal športni direktor ljubljanskega kluba Anže Ulčar.

”Zaradi poškodbe rame sem se odločil zaključiti profesionalno igralsko kariero. Ko so mi v klubu ponudili mesto trenerja mlajših selekcij, sem izziv z veseljem sprejel. Tudi po koncu aktivne športne poti sem si želel ostati v hokeju. Ker so bili tudi moji prvi hokejski koraki v tem klubu, se veselim, da bom svoje znanje in izkušnje lahko delil z mladimi Olimpijinimi hokejisti,” pa je ob oznanitvi nove službe dejal Anže Ropret.

32-letnik je večino svoje hokejske kariere preživel v zeleno-belem dresu. V ligi ICE (in prej ligi EBEL) je odigral 385 tekem in dosegel 105 točk. V alpski hokejski ligi pa je za Olimpijo igral dve sezoni, odigral 85 tekem, dosegel 94 točk in se v sezoni 2020/21 veselil končne zmage. V tujini se je preizkusil le na Madžarskem, 2016/17, 17/18 in 18/19 je bil član UTE-ja iz Budimpešte. Za slovensko člansko reprezentanco je odigral 29 tekem, na katerih je prispeval tri gole in podajo.