Junak New Yorka tokrat ruski vratar

Hokej 13. Feb 20248:20 0 komentarjev
igor Šesterkin
Foto: Profimedia

New York Rangers so potrebovali vrhunsko predstavo svojega vratarja in Igor Šesterkin je bil pravi mož med vratnicami, ki ni klonil proti Calgary Flames. Šesterkin je zaustavil 30 strelov ter prvič to sezono na tekmi v severnoameriški hokejski ligi NHL ni prejel zadetka. Rangers so premagali Flames z 2:0 za svojo peto zaporedno zmago.

Will Cuylle in Jimmy Vesey sta zadela za prvouvrščeno ekipo metropolitanske skupine Rangers, ki v razvrstitvi vzhodne konference zaostaja zgolj za vodilnim Bostonom, od katerega jih ločita dve točki.

Šesterkin je zabeležil svoj 12. shutout v karieri in drugo zaporedno zmago. Osemindvajsetletni ruski vratar je imel to sezono kar nekaj težav in je pred kratkim odstopil mesto rezervnemu vratarju Jonathanu Quicku.

Travis Konecny je dosegel gol in dve podaji, Scott Laughton pa je dodal gol in podajo za zasedbo Philadelphia Flyers, ki je ponoči premagala Arizona Coyotes s 5:3 za svojo četrto zaporedno zmago.

Morgan Frost, Jamie Drysdale in Owen Tippett so prav tako dosegli zadetke za letalce, ki so se na zmagovito pot podali po tekmi zvezd v ligi NHL All-Star. Philadelphia, tretja v metropolitanski diviziji, je na premor odšla z nizom petih porazov. Sam Ersson je zbral 20 obramb.

Matt Dumba, Matias Maccelli in Alex Kerfoot so zadeli za Arizono, ki je izgubila šest zaporednih tekem, od tega tri zaporedne od premora, povezanega s tekmo zvezd. Karel Vejmelka je končal z 29 obrambami.

Letalci so po dveh tretjinah zaostajali z 2:3, v tretji pa so zadeli trikrat.

Liga NHL:

Torek, 13. februar:

New Jersey Devils – Seattle Kraken 3:1
New York Rangers – Calgary Flames 2:0
Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 5:3
Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 3:5

Lestvica vzhodne konference:

Lestvica zahodne konference:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!