Huda kazen za hokejista Olimpije, predsednik se je opravičil

Hokej 29. Dec 202121:45 > 22:19 8 komentarjev
Tadej Čimžar. Foto: Uroš Skaza

Vodstvo lige ICE je hokejista Olimpije Tadeja Čimžarja in Miho Zajca zaradi rasističnega obnašanja proti hokejistu Beljaka ostro kaznovala. O svoji potezi bosta lahko razmišljala kar deset tekem in morala plačati še tri tisoč evrov kazni.

Kaj se je zgodilo? Tadej Čimžar je po prerivanju pred golom Beljaka na sredini zadnje tretjine Dereku Joslinu domačemu igralcu pokazal gesto “big-headed bully” (z obema dlanema nakazal na veliko glavo), zaradi česar je avstrijski klub proti napadalcu Ljubljančanov sprožil postopek. Beljačani so postopek sprožili tudi proti Mihi Zajcu, ki je stopil v bran svojemu ekipnemu kolegu. Obema se je očitala rasistična gesta, s katero naj bi, kot pišejo avstrijski mediji, nakazala na obnašanje opic. Joslin je sicer hokejist z afro-ameriškim poreklom.

Po ogledu vseh dokazov se vodstvo lige ni držalo nazaj. Ugotovili so kršitve in hokejista Olimpije kaznovali s kar desetimi tekmami kazni, Čimžar in Zajc sta prejela še denarno kazen v višini tri tisoč evrov.

Predsednik Olimpije: Dereku se opravičujemo

“Po predložitvi dodatnih video posnetkov in obrazložitev s strani lige spoštujemo odločitev, ki jo je vodstvo lige sprejelo glede naših dveh igralcev. Tudi v klubu bomo izvedli ustrezne disciplinske postopke. Z igralcema smo se pogovorili. Oba nepremišljen dogodek obžalujeta, saj njuna gesta ni bila mišljena, kot je bilo interpretirano.

Klubu EC VSV, še posebej igralcu Dereku Joslinu, se iskreno opravičujemo. Kot smo že povedali, imamo v klubu ničelno toleranco do rasizma, naše odnose pa gradimo na medsebojnem spoštovanju,” se je na kazen odzval predsednik HK SŽ Olimpije Miha Butara.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje