Pestro dogajanje v Tivoliju: po odhodu še prihod

Hokej 27. Jan 20238:41
Foto: Aleš Fevžer

V pisarnah in garderobi hokejske Olimpije je zelo pester teden. Po ponedeljkovem odstopu Mitje Šivica in odhodu kanadskega branilca Carla Neilla v Nemčijo, je vodstvo zmajev včeraj predstavilo novega trenerja. Dirigentsko palico prevzema Finec Antti Karhula. Ob njegovem prihodu so v klubu napovedali spremembe v igralskem kadru in prvo smo dočakali že danes.

V ekipi je v okviru osvežitve moštva prišlo še do ene spremembe. Po prihodu novega trenerja vrste Olimpije zapušča kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand, ki odhaja v Veliko Britanijo. “Marc-Olivier Vallerand je odličen igralec, ki pa žal letos zaradi poškodb ni igral toliko, kot smo si želeli. Na podlagi celotnega razpleta sezone smo se dogovorili, da se vrne v Veliko Britanijo in na pozitiven način zaključi sezono. Mi pa nadaljujemo z osvežitvijo ekipe in morda bo prišlo še do kakšnih sprememb,” je ob zadnji kadrovski spremembi v klubu dejal direktor Olimpije Anže Ulčar. 

Vallerand, ki je za ljubljanski kolektiv igral že pred dvema sezonama in bil v zaključku alpske lige v sezoni 2020/21 eden ključnih mož za končno slavje, je v slovensko prestolnico pred letošnjo sezono prišel kot velika okrepitev. A že na prvi tekmi lige prvakov v začetku septembra si je poškodoval ramo, zaradi česar je bil z ledenih ploskev odsoten več kot dva meseca. Ko se je v drugi polovici novembra vrnil v tekmovalni ritem, pa ni prispeval tistega, kar so pri vodstvu slovenskih prvakov pričakovali. Kanadčan je v drugem obdobju za Olimpijo odigral 17 tekem, na katerih je dosegel 13 točk (pet golov in osem asistenc).

V Veliki Britaniji je že igral, pred obema prihodoma v Ljubljano je bil član železarjev iz Sheffielda.

Po Joeyju Garreffi in Carlu Neillu je Vallerand tretji hokejist, ki vrste zmajev zapušča predčasno. Od tujcev zaenkrat ostajajo še Joona Erving, Anthony Morrone in Chris Dodero.

Člansko moštvo pa je okrepil napadalec Luka Vodlan, mladi slovenski reprezentant, ki se kalil v Olimpijini hokejski šoli, po tem pa znanje nabiral na Češkem. “Navdušen in hvaležen sem za priložnost, ki mi je namenjena. Zelo se veselim prve tekme, vsekakor bom dal vse od sebe. Nekaj treningov z ekipo sem že opravil, delamo trdo in prepričan sem, da se bodo tudi rezultati dvignili,” je povedal pred svojo prvo tekmo v ligi ICE.

Olimpijo do konca rednega dela lige ICE čaka še enajst tekem, trenutno pa na lestvici zaseda predzadnje, 12. mesto. Enako točk ima tudi zadnji Pioneers Vorarlberg, za 10. mestom, ki še vodi v pre-playoff in ga trenutno z dvema odigranima tekmama več zaseda Gradec, pa Ljubljančani zaostajajo devet točk. Za ohranitev realnih upov po preboju med osmerico je tako zmaga na današnjem gostovanju na avstrijskem Štajerskem v dvorani Merkur (ob 19.15) nujna.

Komentari

Vaš komentar