Kapel ostaja zmaj, a do konca sezone bo igral v Avstriji

Hokej 13. Feb 20239:40 0 komentarjev
Rok Kapel
Foto: Aleš Fevžer

Iz hokejskega kluba SŽ Olimpija so sporočili, da je pogodbo po Niku Simšiču in Mihi Zajcu za sezono 2023/24 podaljšal tudi Rok Kapel. Ta je bil v tej sezoni eden najboljših mož Ljubljančanov v napadu, ker so zmaji šest krogov pred koncem lige ostali brez praktičnih možnosti za preboj v končnico, pa bo tekmovalno leto končal pri Kitzbühelu v alpski ligi.

Iz garderobe zmajev prihaja nova kadrovska novica. Po Niku Simšiču in Mihi Zajcu je pogodbo z aktualnimi državnimi prvaki za sezono 2023/2024 podaljšal še en napadalec Rok Kapel. Ta je v Ljubljano prišel na polovici lanske sezone, v letošnji sezoni pa je bil eden bolj razigranih zmajev, saj je na 40 tekmah lige ICE dosegel 14 golov in 15 podaj.

“Vsekakor si vsi želimo, da bi bila naslednja sezona bolj uspešna in na tem bomo delali, motivacije za trdo delo nam ne manjka. V Ljubljani se počutim odlično, tako navijačem kot klubu se zahvaljujem za zaupanje in se veselim novih izzivov,” je ob podpisu pogodbe dejal Kapel. Ta pa ob praktično ničelnih možnostih Olimpije za preboj v končnico lige ICE in v luči prihajajočega svetovnega prvenstva elite maja na Finskem in v Latviji sezone ne bo končal v Ljubljani, pač pa bo, tako kot Simšič, ki se je začasno preselil v francoski Angers, zaključek tekmovalnega leta preživel drugje.

Kapel bo skušal Kitzbühelu v alpski ligi pomagati do preboja v končnico. Ekipa iz znanega smučarskega središča je trenutno na prvem mestu kvalifikacijske skupine B. V pre-playoff se uvrstijo tri moštva.