Nov odhod iz Olimpije, a tokrat le začasni

Hokej 1. Feb 202312:16 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Kadrovski cunami pri hokejski Olimpiji se nadaljuje. Po pestrem minulem tednu so iz edinega slovenskega predstavnika v ligi ICE sporočili, da so v okviru prevetritve ekipe že začeli intenzivno sestavljati moštvo za prihodnjo sezono, pri čemer so se za sodelovanje dogovorili z dozdajšnjim članom Nikom Simšičem, ki pa letošnje sezone ne bo končal v Ljubljani.

Vse odkar je minuli ponedeljek zdaj že nekdanji trener Olimpije Mitja Šivic podal odstopno izjavo, praktično ne mine dan, da do sprememb ne bi prišlo tudi v igralskem kadru. Branilec Carl Neill se je ob bogati ponudbi preselil v Nemčijo k Schwenniger Wild Wings, za katere je že odigral dve tekmi. Enako je po vrnitvi v Sheffield Steelers uspelo tudi Marcu Olivierju Vallerandu, ki je za britanske železarje že dosegel tudi prvi gol po povratku.

Vodstvo zeleno-belih je v svoje vrste ob dveh odhodih pripeljalo mladega slovenskega branilca Luko Vodlana, a to pestro dogajanje vsaj v garderobi vsaj zaenkrat ni obrodilo sadov. Olimpija je vse tri tekme pod vodstvom novega trenerja Anttija Karhule izgubila, mesto med deseterico, ki ohranja upanje za igranje v končnici, pa je vse bolj oddaljeno. Olimpijo do konca rednega dela čaka le še osem tekem (možnih 24 točk), zaostanek za 10. Asiagom, ki ima za povrh še tekmo manj, pa znaša 12 točk.

Tretjič v tujini

Očitno so v zmajevem gnezdu spoznali, da je nastop v letošnji končnici bolj kot ne utopija, zaradi česar so pogled že usmerili v naslednjo sezono. Pri tem je zvestobo klubu podaljšal mladi napadalec Nik Simšič, sicer tudi otrok hokejske šole Olimpije. A 25-letnik, za katerega je to četrta sezona v članskem delu Ljubljančanov, zaključka te sezone ne bo preživel v Tivoliju.

Foto: Aleš Fevžer

Kot so danes sporočili s Celovške 25, se namreč kot posojeni igralec seli v francoski Angers, kjer bo začasnim delodajalcem skušal pomagati do najvišjih mest v ligi Magnus. Ducs so trenutno tretji na lestvici najboljše francoske lige, do konca rednega dela pa jih čaka še devet tekem.

Simšič je trenutno tretji najboljši strelec Olimpije, saj je na 39 tekmah dosegel 24 točk (9 golov in 15 asistenc). Več sta jih prispevala le njegova kolega v napadu Chris Dodero (29) in Rok Kapel (28). Za Ljubljančana bo to tretja izkušnja v tujini, po igranju v mladinskih vrstah švedskega Södertälja in članski ekipi zagrebškega Medveščaka se bo zdaj torej preizkusil v Franciji.