Kapetan ostaja v zmajevem gnezdu

Hokej 17. Maj 202211:00 > 17:12 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Iz hokejskega kluba SŽ Olimpija so sporočili, da kapetan Žiga Pance vsaj še eno leto ostaja v zelenem dresu. Otrok ljubljanskega kolektiva, ki se je v ekipo po igranju v tujini vrnil pred dvema letoma, bo tako začel že svojo deseto sezono pri aktualnih državnih prvakih.

Starejši od bratov Pance (mlajši Eric igra za večne rivale z Jesenic) je svojo hokejsko pot začel v Tivoliju, med člani pa je svojo prvo priložnost dobil v sezoni 2005/06. V vmesnem času se je preizkusil tudi v Kanadi, a se vrnil v Ljubljano, kjer je igral od sezone 2008/09 do 2012/13.

Pot je takrat 24-letnega mladeniča vodila v tujino, najprej se je preizkusil pri tirolskem Bolzanu, s katerim je v prvi sezoni osvojil naslov v ligi EBEL. V Italiji je ostal še eno leto, nato pa se je po vrsti preizkusil še pri Beljaku, KAC-u in Dornbirnu. V sezoni 2018/19 je znova zamenjal ligaško tekmovanje, tokrat je za dve leti nastopal v slovaški ligi: najprej pri madžarskem Jegešmedveku, nato pri Slovanu iz Bratislave.

Foto: Uroš Skaza

Olimpijo kot kapetan popeljal v ICEHL

Potem pa se je krilni napadalec vrnil domov. V sezoni 2020/2021 je z Olimpijo osvojil naslov v alpski ligi, obenem pa ni skrival želja, da se z zmaji znova vrne v ligo EBEL (danes ligo ICE). To je Ljubljančanom tudi uspelo, v prvi sezoni pa so po šestem mestu po rednem delu v četrtfinalu proti Beljaku izpadli šele po sedmih tekmah.

Pance je (skupaj s tekmami v končnici in državnim prvenstvom) v tej sezoni zbral 60 nastopov, na katerih je dosegel 42 točk (19 golov in 23 asistenc). Nastopil je tudi na domačem svetovnem prvenstvu divizije IA, kjer je ob vrnitvi Slovenije med elito prispeval en zadetek.

Eden najbolj prepoznavnih obrazov trenutne generacije ljubljanske Olimpije pa zdaj ostaja član tivolske garderobe vsaj še eno leto.

Pogodbo podaljšal tudi drugi najboljši strelec pretekle sezone

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!