Med tekmo se mu je na klopi kar smejalo

Hokej 23. Okt 202112:34 2 komentarja
Mitja Šivic je imel po tekmi proti Beljaku veliko razlogov za zadovoljstvo.

Ljubljanska hokejska pravljica se nadaljuje. Olimpija je v petek v Tivoliju suvereno premagala Beljak, ob najvišji zmagi sezone (6:0) pa se je med strelce vpisalo šest različnih hokejistov. Trenerju zmajev Mitji Šivicu zmanjkuje pohval za izvrstne predstave svojih varovancev.

Neverjetno, kaj v odprtem avstrijskem prvenstvu uspeva Olimpiji. Potem ko so ji pred sezono vsi napovedovali boj za zadnja mesta na lestvici, pa so Ljubljančani že od vsega začetka pri vrhu 14-erice, ki nastopa na hokejskih igriščih v Avstriji, Italiji, Sloveniji, na Madžarskem, Češkem in Slovaškem. Zadnjih nekaj tednov celo povsem na vrhu.

Izvrstne predstave in učinkovita igra (Olimpija je na 11 tekmah dosegla 45 golov, torej povprečno doseže več kot štiri na srečanje) so razlog za vse boljše vzdušje na domačih tekmah v hali Tivoli, pa čeprav se številka prisotnih na zelenih tribunah ne dviguje tako hitro, kot bi si želeli igralci in predvsem vodilni v ljubljanskem klubu.

Olimpija je bila občutno boljši tekmec.

Beljak ni imel možnosti

A trener Olimpije Mitja Šivic je gledalce – po uradni statistiki se jih je v petek pod Rožnikom zbralo 1400 – vseeno pohvalil: “Bili smo veliko boljši tekmec. Mislim, da gostje v drugi tretjini po tri minute niso prišli iz svoje tretjine. Čeprav smo delali dobre menjave, bi lahko še boljše. Dobro smo obračali plošček, oni so bili nato tako utrujeni, da smo naredili res veliko razliko. Zelo me veseli fantastična publika, vsem so šle kocine po koncu. Upam, da bo tudi v prihodnosti tako, da jim bomo mi dajali, kar jim dajemo, pa ne le rezultatov, temveč željo in borbo. In da nam bodo gledalci to znali vračati.”

42-letni Gorenjec je bil več kot zadovoljen z obnašanjem igralcev na ledu v zadnji tretjini, ko se ni ponovila zgodba z nedeljske tekme z Znojmom, ko bi Olimpija skoraj zapravila veliko prednost: “V prvi tretjini smo imeli štiri, pet priložnosti, ko bi lahko povišali prednost, a smo v ključnem trenutku slabo oddajali plošček oziroma eksekucija ni bila dobra. V drugi tretjini smo to popravili, drsali, bili odgovorni. Bili smo nad njimi tako daleč, da mi je šlo kar na smeh od veselja. Začel sem se spraševati, če je to normalno. Res super, fantastično.”

Gol in dve podaji je prispeval Tadej Čimžar.

Brez Usa v Dornbirnu

“Bil sem zelo vesel, da smo za razliko od tekme z Znojmom, ko smo imeli pred zadnjo tretjino podoben rezultat, tokrat znali zadržati prednost. Tista vrnitev Čehov mi je bila všeč, saj smo se iz nje nekaj naučili. Pogledali smo posnetek, fantje so res garali danes. Predvsem za Žana (Usa, op. p.), ki je imel nekaj telesnih težav in je bil zelo šibek. Ampak tudi njemu kapo dol za takšno predstavo,” je dejal Šivic.

Razkril je, da Usa zaradi veliko odigranih tekem in stresa sploh ne bo zraven na poti za jutrišnjo tekmo proti Dornbirnu. Mesto prvega vratarja bo zasedel Finec Paavo Hölsä, ki pa na zadnjem večnem derbiju ni navdušil.

Na severozahod Avstrije, tik ob mejo s Švico, se zmaji odpravljajo že danes, pred tem so opravili zgolj kratek trening, na katerem so se preznojili in očistili “nesnago” iz teles. Po najboljši predstavi v sezoni glavni mož strokovnega štaba pri Olimpiji opozarja, da morajo ostati mirni in trdno na tleh. “Nova bitka, ki se začne z 0:0. Dornbirn je v petek visoko izgubil, tako da bo zagotovo imel korak več, mi pa moramo biti pripravljeni na to.”

Žan Us je dobil zaslužen počitek in z ekipo ni odpotoval v Dornbirn. Tam bo prvi vratar Paavo Hölsä.

Čas bo pokazal, kaj ekipa potrebuje

Po oddaljenem gostovanju pri Dornbirnu pa naslednja tekma sledi že v torek, ko se bo Olimpija mudila v Gradcu. S tem se počasi začenja ritem treh tekem na teden. Kako se bo moštvo spopadlo s tem? “Gremo tri po tri. Treningov bo še manj, več počitka. Več poudarka bo na videih in individualnih stvareh. Dobro čutimo ekipo, kdaj fantje kaj rabijo. Ne bomo šli zgolj tekmo po tekmo, ampak dan za dnem. Fizično smo dobri, tako da me to ne skrbi. Vzeli bomo, kar nam bo dano, odreagirali v pravem trenutku,” je odgovoril Šivic, ki ga je v petek zelo razveselilo predvsem dejstvo, da so razigrani vsi napadi, ne le en.

“Zaenkrat nam gre vse na roke, treba je ostati na trdnih tleh, se dobro spočiti in nadaljevati v tem stilu,” je z vse širšim nasmeškom na obrazu še dodal strateg zmajev.

Po tekmi med Olimpijo in Beljakom smo se pogovarjali z Marcelom Rodmanom in Johnom Hughesom. Nekdanji slovenski reprezentant pri Beljaku opravlja vlogo pomočnika glavnega trenerja Roba Dauma, nekdanji igralec Olimpije Hughes pa se je pred letošnjo sezono vrnil na Koroško. Pogovor z obema si na spletni strani Sportkluba preberite v naslednjih dneh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje