Po izgubi realnih možnosti je želja zaključiti z nasmeškom

Hokej 6. Feb 202314:14
Antti Karhula
Antti Karhula. Foto: Werner Krainbucher

Lani direktna uvrstitev v končnico, letos že šest tekem pred koncem rednega dela brez pravih možnosti za preboj med prvo deseterico. Takšna je realnost hokejske Olimpije, pri kateri pa so po prihodu novega trenerja vendarle opazne spremembe na bolje.

V obračunu z Gradcem, na katerem je Olimpija lovila zadnji vlak za ohranitev realnih upov za preboj med prvo deseterico lige ICE, so bili šele po podaljšku srečnejši avstrijski Štajerci. Ljubljančani so po petkovi zmagi na Dunaju tudi sinoči pokazali dober obraz, a v tem delu sezone štejejo točke. Ker so 99ers šest tekem pred koncem ušli na 11 točk prednosti, praktičnih možnosti, da klubske sezone v Tivoliju ne bi bilo konec že 26. februarja, ni več.

Zares začeli igrati šele v drugem delu

“Je, kar je. Seveda boli, a tako je. Pri prvem golu smo imeli nekaj smole z zlomljeno palico, a kot trener gledam širšo sliko. Kaj bi lahko spremenili pet ali deset sekund pred tem, da do situacije sploh ne bi prišlo. Najbolj sem zadovoljen s prikazanim v drugi tretjini. V prvi smo igrali brez žara in energije, a podobno je bilo tudi pri Gradcu. Zdelo se je, kot da igramo pripravljalno tekmo pred sezono. A smo se zbudili, bilo pa je zelo izenačeno in sreča se je nasmehnila Gradcu,” je 30. poraz Olimpije na 42. tekmi lige ICE pokomentiral trener zmajev Antti Karhula.

Olimpija Gradec
Foto: HKO/Domen Jančič

Spremembe so opazne

Po Finčevem prihodu je vendarle viden napredek v igri zeleno-belih, ki na ledu ne delujejo več tako anemično. “Zavel je veter svežine, spremenili smo način igre, bolj napadalno smo usmerjeni. Imamo več strelov, več priložnosti. Posledično dosegamo več zadetkov in smo vsako tekmo nevarni za zmago,” se je z oceno strinjal Aleksandar Magovac.

Strelec prvega domačega gola na sinočnji tekmi je pojasnil, da so se s soigralci zavedali, da za upanje za končnico enostavno morajo premagati Gradec po rednem delu tekme. “Žal se ni izšlo. Lovili smo tri točke, dobili smo eno. Kljub temu bomo še naprej vsako tekmo igrali na polno, na čim več zmag. Želimo z nasmeškom zaključiti sezono,” je dejal izkušeni branilec, ki ga danes čaka reprezentančni zbor na Bledu.

Aleksandar Magovac
Aleksandar Magovac. Foto: Aleš Fevžer

Dresi z risom že pripravljeni

Tam se bo družil tudi s Kenom Ograjenškom, strelcem odločilnega gola v včerajšnjem podaljšku. “Želeli smo tri točke, a boljše dve kot nič. To je edino, s čimer smo lahko zadovoljni, z igro pa zagotovo ne. Nismo igrali, tako kot smo hoteli, tudi Olimpija se je dobro pripravila na naš sistem. Bilo je težko, a v tem času štejejo zgolj in samo točke,” je dejal junak Gradca. Tudi sam je opazil, da je bila Olimpija veliko bolje pripravljena na igro panterjev kot pred 10 dnevi, ko so 99ers zmaje ob debiju Karhule visoko premagali (4:1).

Ken Ograjenšek
Junak Gradca je bil slovenski reprezentant Ken Ograjenšek (v sredini). Foto: Werner Krainbucher

Gradec bije ogorčen boj za 10. mesto s Pustertalom (Italijani zaostajajo tri točke), a še pred dokončno odločitvijo bodo igralci misli usmerili v reprezentančne aktivnosti. Slovenija bo konec tedna igrala v Bolzanu, kjer se bo merila z Madžarsko, Italijo in Južno Korejo. “Na urnik nimamo vpliva. Vsak Slovenec je vesel, da lahko nastopa za reprezentanco, zato to jemljemo pozitivno,” pravi Ograjenšek. Zbora v gorenjskem biseru pa se veseli tudi Magovac. “Ni počitka, a igrati in tekmovati z najboljšimi fanti iz Slovenije vedno prinese novo energijo. Nihče ne bo pretirano utrujen. Želimo odigrati dober turnir,” je odločen.

Zasedba pod vodstvom Matjaža Kopitarja se bo na Bledu zbrala danes, tekme na Južnem Tirolskem pa jih čakajo od četrtka do sobote.

Komentari

Vaš komentar