Šivic sploh prvič vidno razočaran

Hokej 5. Dec 202112:571 komentar
Dornbirn je v Ljubljani končal niz 12 zaporednih porazov. Zalegla niso niti opozorila Šivica pred tekmo, da so ranjeni tekmeci najbolj nevarni.

Dobrih 1300 navijačev je v soboto v Tivoliju pričakovalo gladko zmago hokejske Olimpije proti avstrijskemu Dornbirnu. A pred tekmo predzadnja ekipa lige ICE je z odličnim branjenjem ustavila še naprej vodilne zmaje in pod Rožnikom s slavjem s 3:1 prekinila niz kar 12 zaporednih porazov.

Po četrtem domačem porazu v ligi ICE je trener Olimpije Mitja Šivic pred novinarje prvič stopil vidno razočaran. Tudi po visokem porazu proti Salzburgu pred dvema tednoma je bil boljše volje. Že pred tekmo je opozarjal, da so ranjeni nasprotniki največkrat najbolj nevarni. To se je v obračunu z gosti s Predarlske tudi izkazalo, čeprav jih je Olimpija nadstreljala, a je manjkala natančna zadnja podaja.

Mitja Šivic tokrat ni bil zadovoljen s prikazanim svojih varovancev.

“Danes sem kritičen. Ena stvar je, da imaš zdrs, ki se nam je zgodil v dveh tekmah (proti Linzu in Salzburgu, op. p.), pa smo se hitro našli in bili pravi. Nesprejemljivo pa je, da se nam je to zgodilo že drugič v 14 dneh. Ena stvar je izgubiti tekmo, druga pa način, kako jo izgubiš. Prave priložnosti za gol smo imeli samo v tretji tretjini, kar je absolutno premalo,” je po tekmi dejal strateg Olimpije.

Slaba je bila že priprava na tekmo

Vse skupaj bi se verjetno obrnilo drugače, če bi Ljubljančani že v prvi minuti izkoristili kakšno od priložnosti. “Večkrat se zgodi taka tekma, če vanjo vstopiš s tremi, štirimi priložnosti na začetku. Fantje dobijo občutek, da bo šlo vse skupaj enostavno. Gostje so se ubranili, nato pa smo se mučili. Nismo bili taki, kot znamo biti, posledično nismo dobili nobenega ‘dobrega’ odbitka. Njim pa se je srečno odbilo. Pri prvem golu srečno na palico, pri drugem od sodnika tako, da so dobili napad 2 na 1. Ampak na splošno – nismo bili dobri. Niti pri pripravi na tekmo niti v eksekuciji na njej,” izgovorov ni iskal Šivic.

Zmaji pripravljeni na vratarsko uganko

Zmaje v torek čaka težko gostovanje v Celovcu (s KAC-em se bodo pomerili sploh prvič letos, medtem ko so recimo z Linzem odigrali že vse štiri). Tudi tam bodo manjkali Paavo Hölsä, Miha Logar, Aleš Mušič, Joona Erving in Tine Klofutar. Prva dva naj bi se v najboljšem primeru vrnila čez dva tedna, Mušič in Erving čez mesec dni, Klofutarju pa se je stanje celo poslabšalo in ga čakajo dodatni pregledi.

Žan Us bo, če bo HZS potrdila posojo, dobil novo rezervo. To bo postal nekdanji član Olimpije Tomaž Trelc.

Je pa Šivic razkril, da imajo na Celovški 25 pripravljen rezervni načrt glede vratarjev, saj trenutna rezerva Žana Usa Luka Kolin odhaja na mladinsko svetovno prvenstvo. Če bo Hokejska zveza Slovenije odobrila njihovo željo, bo iz kranjskega Triglava na posojo prišel Tomaž Trelc, ki je pred časom že branil v Ljubljani.

Komentari

Vaš komentar