V Linzu po katastrofalnem začetku odpustili trenerja

Hokej 2. Nov 202114:42 0 komentarjev
Dan Ceman ni več trener Linza. Foto: Guliverimage

Pri hokejskemu klubu Linzu, članu odprtega avstrijskega prvenstva (lige ICE), so odpustili glavnega trenerja Dana Cemana. Glavni razlog so slabi rezultati, črna krila so na začetku nove sezone na 15 tekmah zbrale le tri zmage, zgolj eno po rednem delu tekme.

Slovenski reprezentančni branilec Blaž Gregorc bo pri Linzu kmalu dobil novega trenerja. Vodstvo črnih kril, prvakov nekdanje lige EBEL v sezoni 2011/12, se je odločilo, da prekine sodelovanje s Kanadčanom Danom Cemanom. Ta je klub s severa Avstrije prišel 24. decembra 2020, od takrat pa z njim na 46 tekmah zbral 16 zmag.

Izjemno slab je predvsem začetek v letošnji sezoni, Linz je namreč odigral 15 tekem in je trenutno, zadnji, 14. na lestvici. Črna krila so zbrala le tri zmage (dve po podaljšku) ter 12 porazov. Dva so jim prizadejali ljubljanski zmaji (6:3 in 3:0 v Tivoliju), medtem ko so se na tretji medsebojni tekmi v Linzu zmage po podaljšku veselili domači.

Člansko moštvo bosta zaenkrat vodila dozdajšnja pomočnika trenerja Jürgen Penker in Mark Szücs, iskanje in pogovori z morebitnimi nasledniki Cemana pa že potekajo. “Radi bi se zahvalili Danu Cemanu za predanost. Zadnji rezultati niso dobri, zato je bil ta korak neizbežen. Upajmo, da bomo s to potezo storili zasuk in se čimprej vrnili na zmagovalne tirnice,” je ob odločitvi dejal generalni menedžer kluba Gregor Baumgartner. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!