Zmaji brez gostovanja v Salzburgu

Hokej 3. Jan 202213:45 > 13:50
Foto: HKO/Sportida / ICEHL

Koronavirus je močno zarezal tudi v spored hokejske lige ICE. Potem ko sta bili včeraj odigrani le dve tekmi od šestih, se podobna usoda obeta tudi jutrišnjemu 34. krogu. Ljubljanska Olimpija po domači tekmi proti Bolzanu tudi brez gostovanja v Salzburgu.

Potem ko so se hokejisti v ligi ICE dolgo časa uspešno izogibali večjemu številu okužb s koronavirusom, je ta v zadnjih dneh močno vplival na koledar. Tako sta bili v nedeljo odigrani le dve tekmi namesto šestih, Salzburg je po podaljšku slavil v gosteh pri Pustertalu (3:2), Beljak pa je bil na tujem boljši od Gradca (6:3).

Ljubljanska Olimpija, ki je v decembru na devetih tekmah le dvakrat zmagala, je ostala brez nedeljske tekme, ko bi moral v Tivoliju gostovati Bolzano. Zdaj se je enako zgodilo še z jutrišnjem gostovanjem v Salzburgu. Kot so nam sporočili iz kluba, so igralci v karanteni, novo testiranje na okužbo pa jih čaka jutri.

Ni pa to edini dvoboj, za katerega so pri vodstvu lige že potrdili, da je odpovedan oziroma prestavljen. Enaka usoda je doletela tudi srečanji Dunaj-Linz in Gradec-Fehervar.

Težave z okužbami prihajajo v nepravem času, saj bo urnik tekem v januarju zaradi končnice slovenskega državnega prvenstva že tako zelo zgoščen.

Komentari

Vaš komentar