Nabor lige NHL: Nico Hischier prvi "pick" Devilsov

Liga NHL 24. Jun 20176:48 > 7:12
Getty Image

V Chicagu je bil sinoči na sporedu 1. krog nabora lige NHL, na katerem je bil osrednja zvezda švicarski hokejist Nico Hischier, ki so ga izbrali Devilsi.

Bruce Bennett / Staff

Ta 18-letnik je najvišje izbrani Švicar v zgodovini nabora lige NHL. Ameriški novinarji menijo, da so Devilsi z mladeničem zadeli v polno, saj gre za izjemno perspektivnega napadalca, prav takšen je namreč ekipi doslej manjkal.

Hischier je v domovini debitiral že predlani pri 16 letih, lani pa potem odšel v Severno Ameriko, kjer je nastopal za mladince Halifaxa. Kanadski novinarji so ga izbrali za novinca sezone, sicer pa je s švicarsko reprezentanco nastopil na dveh mladinskih svetovnih prvenstvih.

Drugi “pick” na naboru je postal Nolan Patrick, ki so ga izbrali Flyersi. Patrick je sin nekdanjega hokejista Stevea Patricka in bratranec Jamesa Patricka.

Nolan je lani sicer 35 tekem izpustil zaradi poškodbe, a je tudi zelo obetaven hokejist. Znano je, da Philadelphia na naboru zmeraj vzema le igralce, ki so zelo dobro fizično pripravljeni, mladi napadalec pa naj bi uspešno pozdravil poškodbo.

Tretji izbor na “draftu” je bil Miro Heiskanen, ki so si ga zagotovili Dallas Starsi. Finec, ki bo kmalu napolnil 18 let, je po mnenju mnogih najboljši obrambni igralec letošnjega nabora, njegova posebnost pa je to, da strelja z levo roko.

Prvič se je nabora udeležila tudi ekipa Vegas Golden Knights, ki bo v naslednji sezoni kot 31. moštvo sodelovala v NHL. Vitezi so kot šesti izbrali Američana Codyja Glassa. Ekipa Los Angeles Kings, kjer igra slovenski zvezdnik Anže Kopitar, je izbirala kot 11. in se odločila za Kanadčana Gabriela Vilardija.