Črn niz kraljev se nadaljuje

Hokej 10. Jan 20247:00
Anže Kopitar
Foto: Profimedia

Hokejisti Los Angeles Kings so v noči iz torka na sredo doživeli še šesti zaporedni poraz. Moštvo iz mesta angelov je popodaljšku ugnala ekipa Tampa Bay (3:2).

Sijajen začetek sezone Los Angeles Kings bo počasi pozabljen. Anže Kopitar in soigralci so namreč doživeli že šesti zaporedni poraz v hokejski ligi NHL in zdrsnili na 6. mesto zahodne konference.

Hrušičan in soigralci so na gostovanju pri ekipi Tampa Bay (8. mesto vzhoda) sicer odlično začel in po zadetkih Phillipa Danaulta in Matta Roya po prvi tretjini vodili z 2:0. Takšen je bil tudi izid druge tretjine, nato pa so domači vendarle postali bolj učinkoviti.

Dominantno predstavo (streli 29:22 za domače) sta kronala Tyler Motte in Brandon Hagel, slednji je na začetku tretje minute podaljška z asistenco še pripravil zadetek Nicka Perbixa za zmago strel.

Anže Kopitar je tokrat na ledu preživel nekaj manj kot 18 minut, med strelce oziroma podajalce se ni vpisal in ostaja pri 14 golih in 22 podajah. Njegovi kralji bodo imeli možnost za prekinitev črnega niza pojutrišnjem, ko gostujejo pri panterjih iz Floride.

Lestvica vzhoda

Standings provided by Sofascore

Lestvica zahoda

Standings provided by Sofascore