Crosby premagal Ovečkina, v noči na sredo Kopitar na SK

Liga NHL 18. Jan 20218:04 0 komentarjev
Getty Images

V noči na ponedeljek je Pittsburgh po podaljšku s 4:3 odpravil Washington, medtem ko je Florida proti Chicagu prišla do prve letošnje zmage, v noči na sredo (4:00) v živo na SK 1 Anže Kopitar.

Sidney Crosby (brez točke) in Aleksander Ovečkin (gol in podaja) sta se v Ligi NHL pomerila že 53., vnovič pa je imel več razlogov za veselje ameriški zvezdnik. Pittsburgh je vpisal prvo letošnjo zmago, medtem ko je Washington ob prvem porazu vseeno prišel do tolažilne točke.

Po vodstvu Washingtona s 3:2 je za podljšek v 33. minuti zadel Marcus Pettersson. V podaljšku sta mrei mirovali, pri kazenskih strelih pa je bil natančen samo Jake Guentzel za zmago Pittsburgha.

Na drugi tekmi je Florida s 5:2 odpravila Chicago, ki še čaka na letošnjo prvo zmago. Pred zadnjo tretjino sta bili ekipi poravnani na 2:2, nato pa je Florida zabila tri zaporedne zadetke in prišla do prve zmage v sezoni.

V noči na sredo in petek bomo prvič v letošnji sezoni na Sportklubu v neposrednem prenosu prenašali obračun Los Angeles Kings z najboljšim slovenskim hokejistom Anžetom Kopitarjem na čelu.