Hurikani odpihnili vodilni Boston, ki je v krizi (VIDEO)

Sebastian Aho
Foto: Profimedia

Dvoboj najboljših ekip na vzhodu lige NHL je prinesel zmago Caroline, ki je zmagala še petič zapored, najboljša ekipa celotne lige Boston pa je klonil še tretjič zapored.

Prvi je mrežo Kosmatincev načel finski as Sebastian Aho, prednost domačih je v drugi tretjini na 2:0 ob igralcu več povišal Paul Stastny, na začetku zadnje tretjine pa je srečanje odločil Seth Jarvis.

Boston je prek Taylorja Halla znižal izid, a Kosmatinci so bili daleč od preobrata. Carolina je v zadnjih minutah zadela še v prazno mrežo in zanesljivo dobila derbi vodilnih na vzhodu (4:1). Še vedno imajo devet točk manj kot vodilni Boston, ki pa je prvič v sezoni pokazal nekaj šibkosti.

“Vemo, da je ta ekipa najboljša, in prav zdaj premaguje vse,” je dejal trener Caroline Rod Brind’Amour.

Vrhunci tekme med Carolino in Bostonom:

Na drugi tekmi večera je Toronto razbil Washington s kar 5:1. Junak tekme v dvorani Scotiabank Arena je bil John Tavares. Dosegel je dve asistenci za zmago proti gostom iz prestolnice ZDA na svoji 1000. tekmi v ligi NHL.

V Torontu so s posebno slovesnostjo pred tekmo počastili mejnik Tavaresa, ki so ga prišli pozdraviti tudi njegovi starši, žena in sinova. “Vsekakor je bila to res posebna tekma z nekaj dodatnega bonusa z mojo družino na ledu,” je dejal Tavares.

Michael Bunting je dosegel gol in podajo, Ilja Samsonov pa je zbral 23 obramb za Maple Leafs. Javorovi listi so s 70 točkami tretja najboljša ekipa vzhoda. Več točk imata le zasedbi Caroline (72) in Bostona (81).

“Danes smo igrali tudi za Johnnyja,” je dejal Samsonov: “Tisoč tekem, to je neverjetno. Zelo smo veseli zanj in to je bila res lepa zmaga proti moji bivši ekipi. Uživam.”

Washington je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi vzhoda.

Liga NHL, 29. januar:

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 4:1
Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 5:1

Lestvica lige NHL: