NHL: Kralji suvereno, gol Kopitarja, Quick pa kot deodorant

Hokej 17. Dec 20216:58 0 komentarjev
Veselje Kraljev ob golu Kopitarja. Foto: Guliverimage

Tekma med Florida Panthers in Los Angeles Kings se je izšla po željah Kraljev. Slednji so namreč s 4:1 ugnali Panterje in tako prišli do tretje zmage v štirih tekmah. Svoje je z izjemnim zadetkom z backhandom prispeval tudi Anže Kopitar.

Kopitar je zadetek prispeval v drugi tretjini po lepem prodoru, ko je zaključil z backhandom. Z rezultatom 2:1 so Kralji lažje zadihali, pred koncem drugega dela pa je zadel še Dustin Brown. 

“Ta tekma je dobro izhodišče za nadaljevanje sezone,” je po tekmi dejal Brown. “Imeli smo kar nekaj čudnih nizov v tej sezoni. Potrebno je najti momentum in ga obdržati čim dlje,” je še dodal Kopitarjev soigralec v napadu.

V napol prazni Florida Live Areni — na sončni južni Floridi pač hokej ni najbolj priljubljen — so bili v boljšem izhodišču Kralji. Domači so bili namreč zaradi poškodb in bolezni oslabljeni. V postavi so imeli le 16 igralcev, zaradi protokola glede obolelih s covidom pa bo tako vsaj do naslednje tekme v Minnesoti. Matt Kiersted je dosegel svoj prvi zadetek v ligi NHL, Sergei Bobrovsky pa je ubranil 27 izmed 31 strelov. “Pristop k tekmi je bil izjemno pozitiven. Novice o igralcih, ki bodo izpustili tekmo, so prišle tik pred zdajci. Reagirali smo dobro, vendar rezultat je bil negativen,” je po tekmi dejal začasni trener Andrew Brunette. 

Prazna arena v Miamiju. Foto: Neža Pavčič

Negotova situacija glede igralcev, ki so v covidnem protokolu sicer postaja zaskrbljujoča, sta se strinjala Todd McLellan, glavni trener Kraljev, in Brown. “Mi smo se na tekmo pripravili kot na vsako — kot da bodo Panterji igrali v popolni postavi. prvih deset minut smo bili nekoliko zaspani, predvsem pa neprepričljivi. Ni nam steklo. Prvo igro z igralcem več smo zapravili, nismo našli ritma, a smo si po prejetem zadetku opomogli in tekmo speljali naprej. Res si želim, da bi igro iz te tekme prenesli v nadaljevanje sezone,” je dejal McLellan.

McLellan. Foto: Neža Pavčič

McLellan se zaveda, da je trenutna situacija v ligi nepredvidljiva, saj se število igralcev, ki tekmo izpuščajo zaradi okužbe s koronavirusom vsak dan povečuje. Tekmo proti Panterjem je namreč izpustil tudi Drew Doughty. “Trenutno je situacija v ligi nepredvidljiva. Vsak dan je neka novost, ne vemo, kaj bo jutri. Lahko se pazimo, čuvamo, spremljamo, kaj se dogaja, vendar se zavedamo, da je situacija tudi v drugih profesionalnih ligah podobna,” je komentiral Kanadčan.

Poleg glavnega trenerja je pred medije izmed igralcev Kraljev sedel le Brown. Napad Brown-Kopitar-Iafallo je sicer poskrbel za dva zadetka in pripomogel levji delež k trinajsti zmagi Kraljev. Brown in Kopitar sta sicer že uigrani dvojec, saj sta soigralca že od leta 2006. “Kopi je izjemen. trenutno je v dobri strelski formi,” je svojega soigralca po tekmi pohvalil Brown. “Skupaj igrava že zelo dolgo, tako da se enostavno čutiva. Prepričan sem, da sem v svoji karieri igral z enim izmed najboljših vratarjev (Jonathan Quick op.), branilcev (Drew Doughty op.) in napadalcev oz. centrov (Kopitar). Tako da reči kaj več o tem, kako dober igralec je, je izjemno težko,” je še dodal Brown.

Quick do kar 41 obramb

Izjemno je odigral tudi Quick, ki je zbral 41 obramb. “Odigral je v stilu te sezone. Trenutno je v odlični formi. Kar nekajkrat nas je rešil,” je po tekmi povedal Brown. Z njim se je strinjal tudi McLellan, ki je Quicka označil celo kot “deodorant za nekatere napake, ki jih storimo v napadu. Res je fantastičen,” je še dejal trener Kraljev.

Za Kopitarja in soigralce se njihova turneja po vzhodni obali nadaljuje že v soboto, ko gostujejo pri Carolini. Florida bo skušala niz treh zaporednih porazov prekiniti v soboto pri Minnesoti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!