Ljubljančani v novo sezono optimistični, a realni

Ljubljančani so razkrili načrte pred začetkom nove sezone. Foto: HK SŽ Olimpija

Pri ljubljanskem moštvu HK SŽ Olimpija so na četrtkovi novinarski konferenci predstavili načrte za prihajajočo sezono. Ta bo za Ljubljančane nekaj posebnega, saj se po štirih letih vračajo v najmočnejše hokejsko tekmovanje v regiji - ligo ICEHL. Prisotni so se v pogovoru z mediji dotaknili sestave članskega moštva, pripravljalnih tekem in poteka nove sezone.

V Tivoliju je zadnje dni vse bolj živahno. Dobre tri mesece po ubranitvi naslova v alpski hokejski ligi je pod Rožnikom potekala novinarska konferenca, na kateri so predsednik kluba Miha Butara, športni direktor Jože Kovač, trener članske ekipe Mitja Šivic in kapetan članov Žiga Pance predstavili cilje pred sezono 2021/22.

Predstavljen je bil tudi novi tekmovalni dres za sezono 2021/22. Foto: HK SŽ Olimpija

Kot je znano že dolgo, bo Olimpija v novi sezoni nastopala v ligi ICE, nekdanji ligi Ebel. To je za razvoj hokeja v Sloveniji zelo pomembno, saj bodo hokejisti dobili možnost zaigrati v najmočnejši ligi v regiji. A to za klub pomeni veliko večji finančni in organizacijski zalogaj. “Veseli nas, da sledimo našim ciljem in smo našo ekipo v zadnjih mesecih dodatno okrepili, tako strokovno kot organizacijsko. Imamo tudi nekaj sponzorjev, kar zagotavlja dodatno finančno stabilnost kluba,” je za uvod dejal predsednik kluba Butara.

Kot je poudaril že konec maja ob našem obisku, bo proračun za celotni klub v naslednji zimi znašal 1,3 milijona evrov, ta številka pa se lahko še poveča ob dobrem obisku tribun. S Kovačem sta tudi razkrila, da bo mogoče vstopnice za hokejske tekme plačati z letošnjimi turističnimi boni, obenem pa so pri Olimpiji na ogled postavili tudi že tekmovalni dres za novo sezono.

Zadovoljen z igralci in pripravami

Največ časa je bil pri besedi novi trener zmajev Mitja Šivic. Zadovoljen je s pripravljenostjo in odzivnostjo igralcev, ob začetku treningov na ledu ob koncu julija so ga rezultati testiranj pozitivno presenetili. “Pred nami je velik izziv. Vsi se zavedamo, da je liga, v katero vstopamo, velik zalogaj. Čeprav nerad gledam igralce trpeti na treningih, pa so to stvari, ki jih moramo narediti. Rezultati tekem bodo rezultati naših treningov in trdega dela na njih. Kmalu bodo vidni prvi obrisi igre, kot veste, pa je hokejska identiteta tista, ki jo zagovarjam. V naši garderobi je to Bibilija,” se je razgovoril Gorenjec.

Še lani trener večnih rivalov z Jesenic je izrazil zadovoljstvo s tekmeci na prijateljskih tekmah, nekaj izgubljenega časa na treningih bo le ob koncu avgusta in začetku septembra z reprezentančnimi kvalifikacijami za olimpijske igre 2022 in pokalnim tekmovanjem.

“Zavedamo se, da bomo v ligi ‘undergogi’, zato moramo še bolj delati. V ekipi imamo nekaj tujcev v okviru finančnih možnosti, tudi zanje pa to predstavlja odskok v še boljše hokejsko okolje. Postava je zaenkrat dokončna, v njej je veliko Slovencev, ekipi popolnoma zaupam,” je dejal Šivic, ki je dolgo časa deloval v Franciji, zato se ni mogel izogniti vprašanju o košarkarskem polfinalu olimpijskega turnirja. “Tam imam veliko stikov, a z njimi raje govorimo o kolesarstvu. Vseeno pa čestitke košarkarski reprezentanci še z moje strani, pokazali so veliko želje in fanatično borbo.”

Šivica (v ozadju) je prepričala zgodba o slovenskih fantih. Foto: HK SŽ Olimpija

Njegovo moštvo zaenkrat sestavlja 13 napadalcev in 8 branilcev, vsaj do sredine novembra bo odsoten poškodovani Anže Ropret. “Kot vidite pri košarki, so imena veliko, niso pa vse v športu. Vloge zaenkrat še niso podeljene, a upam, da bodo že bolj znane na pokalnem tekmovanju. Za napredek potrebujemo prijateljske tekme, predvsem slabe trenutke teh dvobojev, da lahko to kasneje popravimo. Bomo pa ne glede na tekmeca na vsaki tekmi ciljali na zmago,” je še dodal 41-letnik.

Anže Ropret bo odsoten vsaj do sredine novembra.

Dotaknil se je tudi vratarskega položaja, kjer bosta za mesto prvega čuvaja mreže kandidirala povratnik v zelenem dresu Žan Us in Finec Paavo Hölsä. “Imam idejo, kdo bo na prvi prijateljski tekmi stal v vratih, a bom to zaenkrat zadržal zase.”

Organizacijsko velik korak naprej

Igralske barve je zastopal prvi med enakimi, kapetan Žiga Pance. Lani se je vrnil v Ljubljano, da bi z njo zaigral v močnejši ligi, zdaj se mu bo želja uresničila. “Skupaj smo že od konca lanske sezone, vmes smo treninge sicer opravljali individualno. Te začetki so vselej zahtevni in naporni, a zato bomo imeli prednost v nadaljevanju sezone. Vemo, da bomo v novi sezoni v vlogi ’tistih iz ozadja’, zato se zdaj še bolj trudimo,” je za uvod povedal 32-letnik.

Ljubljančan je slast igranja v nekdanji ligi EBEL najprej okusil z Olimpijo, kasneje je nastopal še za Bolzano, Beljak, KAC in Dornbirn. Ima veliko izkušenj s tem tekmovanjem. “Jasno je, da je vse povezano z denarjem. A organizacijsko gledano je naš klub zdaj na veliko višjem nivoju kot takrat, ko sem jaz nazadnje z zmaji igral v tej ligi. Mi bomo res morali dajati vse od sebe na vsaki tekmi, biti polni energije, kar bo veliko drugače kot lani, ko smo na večini tekem že pred začetkom vedeli, da bomo zmagali. Če se bomo držali načrtov, je pred nami dobra sezona,” je dejal slovenski reprezentant.

Olimpija bo tekmovanje v 14-članski druščini odprla 17. septembra v Innsbrucku, so pa Ljubljančani prvi od vseh sodelujočih, ki so že začeli s treningi na ledu.

Komentari

Vaš komentar