Ljubljanski najstnik najboljši v razširjenem prvenstvu

Hokej 18. Nov 202213:59 0 komentarjev
Foto: HKO/Domen Jančič

Napadalec ljubljanske Olimpije Miha Beričič je bil izbran za najboljšega mladega hokejista v ligi ICE v mesecu septembru in oktobru. 18-letnik, ki je k zmajem pred to sezono prišel iz Slavije, je v glasovanju premagal Clemensa Krainza (Gradec), Senno Peetersa (Innsbruck) in Lucasa Thalerja (Salzburg).

Razširjeno avstrijsko prvenstvo je glasovanje izvedlo za prva dva meseca tekmovanja skupaj, štiri nominirance pa je predlagalo vodstvo lige. O skupni uvrstitvi so odločali novinarji, televizijski strokovnjaki in navijači. Miha Beričič, ki je bil med vsemi štirimi kandidati z 18 leti najmlajši, je tako kot Lucas Thaler iz Salzburga na drugem mestu zbral 10 točk, a mu je pripadlo prvo mesto, saj je zbral največ glasov navijačev.

Končni vrstni red:

1. Miha Beričič (Olimpija) 10 točk*

2. Lucas Thaler (Salzburg) 10 točk

3. Senna Peeters (Innsbruck) 7 točk

4. Clemens Krainz (Gradec) 3 točke

* zmagovalec zaradi več glasov navijačev

Beričič se je v vrste Olimpije preselil pred letošnjo sezono, predtem je bil član zaloške Slavije. Pod taktirko Mitje Šivica je odigral 16 tekem, na katerih je zbral šest točk (trije goli in tri asistence).

“Počaščen sem, da sem bil nominiran in potem še izbran za Young Star meseca septembra in oktobra. Zame je to velika spodbuda za naprej, dokaz, da dobro izkoriščam priložnosti, ki sem sem jih dobil, in da se vse da, če trdo delaš in verjameš v uspeh. Hokej je ekipni šport in to je priznanje tudi za celotno ekipo,” je ob priznanju dejal Beričič. Z ‘mladimi zvezdami’ naslednjih mesecev bo ob koncu sezone kandidiral tudi za najboljšega mladega igralca sezone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!