Pred najpomembnejšim tednom tesen poraz

Hokej 23. Feb 202421:41 0 komentarjev
Olimpija Linz
Foto: BWL/Eisenbauer

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 52., zadnjega kroga rednega dela lige ICEHL v gosteh izgubili z Linzem s 5:6 (2:2, 2:1, 1:3).

Ljubljanski hokejisti so danes v Linzu končali redni del sezone v ligi ICEHL. Dvoboj ni več imel vpliva na lestvico, saj so imeli zeleno-beli že pred tem zagotovljeno vozovnico za dodatne kvalifikacije, po drugi strani pa niso mogli več med prvo šesterico z neposrednim vstopom v končnico. Trdno so bili zasidrani na devetem mestu, za tekmeca v dodatnih kvalifikacijah pa so izvedeli po koncu vseh današnjih tekem.

Innsbruck sicer nocojšnje tekme z Asiagom zaradi slabih vremenskih razmer ni odigral, a je do treh točk prišel za zeleno mizo in ostal pred Pustertalom. Avstrijci so si za tekmeca izbrali Pioneers Vorarlberg, Pustertalu pa je ‘ostala’ Olimpija.  V kvalifikacijah igrajo na dve zmagi, prva tekma pa bo že v nedeljo.

V tekmi preobratov zmaga ostala doma

V Linzu so slovenski hokejisti pokazali dobro predstavo, hitro odgovarjali na zadetke domačih, na koncu pa z malo smole ostali brez vsaj točke.

V prvi tretjini so domači dvakrat povedli, a so jih gostje, pri katerih je tokrat branil Luka Kolin, tudi dvakrat hitro ujeli. Za prvo izenačenje je poskrbel najboljši strelec gostujoče zasedbe Trevor Gooch, za drugega pa Miha Zajc.

Drugi del se je začel podobno, domači so po napaki Olimpije pet sekund pred iztekom kazni izkoristili “power play”, a je gostujoča zasedba po dvojni podaji Zajca in Marisa Bičevskisa že čez pol minute spet izenačila. Nato so Ljubljančani na polovici tekme izkoristili svojo prvo prednost igralca več, Žiga Pance je pod prečko zadel za prvo vodstvo na tekmi.

Olimpija Linz
Foto: BWL/Eisenbauer

A se je dvoboj spet hitro vrnil v današnji scenarij; domači so izenačili v 41. minuti, vendar je že minuto pozneje Žiga Mehle spretno podstavil palico pred golom in zadel za 5:4. Šele peti gol domačih v 45. minuti je ostal brez hitrega odgovora.

V končnici so imeli najprej priložnost za zmago gostje, ko so minuto igrali z dvema igralcema več na ledu, a niso zadeli. Potem pa še domači, saj so imeli gostje v zadnjih treh minutah prav tako dve kazni, pol minute pa dva igralca manj. To pa so hokejisti Linza tudi izkoristili in dosegli zmagoviti gol za 6:5.

* Ledena dvorana Linz, gledalcev 4400, sodniki: Hlavaty, Nikolić (glavna), Puff, Riecken.
* Strelci: 1:0 Feldner (Lebler, Roe, 5.), 1:1 Gooch (Zajc, Dodero, 8.), 2:1 Lebler (Feldner, 16.), 2:2 Zajc (Gooch, Ronkainen, 18.), 3:2 Feldner (Gaffal, Romig, 28.), 3:3 Bičevskis (Zajc, Gooch, 28.), 3:4 Pance (Mahkovec, 31.), 4:4 Collins (Feldner, Roe, 41.), 4:5 Mehle (Pance, Magovac, 42.), 5:5 Romig (45.), 6:5 St-Amant (59.).
* kazenske minute: Black Wings Linz 8, SŽ Olimpija 10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!