Najstnik, ki je v začetku leta obnorel svet, presenetil z napovedjo upokojitve

Drugi športi 23. Feb 202418:00 0 komentarjev
Luke Litter v pikadu ne namerava vztrajati prav dolgo. FOTO: Profimedia.

17-letni Luke Littler, svetovni podprvak v pikadu, ki je v začetku leta obnorel svet, je presenetil z odgovorom na vprašanje, kdaj se namerava upokojiti.

Angleški najstnik Luke Littler je v prvih dneh letošnjega januarja, takrat je bil star še 16 let, postal spletna senzacija, ko je navduševal na svetovnem prvenstvu v pikadu v Londonu, kjer se je ustavil šele v finalu, v katerem ga je premagal rojak Luke Humphries.

Littler je seveda navdušil tudi z igro, a se je v središču pozornosti znašel predvsem zaradi zunanjega videza. Bolj kot najstnik je namreč podoben 30-letniku.

Od takrat se Litter pogosto pojavlja v medijih, v zadnjih tednih je dal mnogo intervjujev. Zdaj pa je v enem izmed njih presenetil z napovedjo precej zgodnje upokojitve od pikada, v katerem tekmovalci seveda lahko nastopajo do precej poznejših let kot v večini preostalih športov.

“Mislim, da bom nastopal še deset, največ 15 let. Takrat bo dovolj. Pikado igram že res zelo dolgo. Od majhnih nog,” je v pogovoru za The Times presenetil Litter, kar pomeni, da bi se utegnil od pikada upokojiti še pred dopolnjenim 30. letom starosti.

“V svetovnem vrhu pikada so tekmovalci, ki so tam že vrsto let. Jaz sem zraven šele prvo leto, to prinaša napor. Bom pa seveda v tem času skušal osvojiti čim več,” je dodal.

Litter je z raznimi sponzorskimi pogodbami, ki jih je podpisal, samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta zaslužil več kot b. Kdo ve, morda pa ga v pikadu precej dlje od napovedanega zadrži denar …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!