Reprezentačni vratar nepričakovano končal kariero

Hokej 5. Avg 202320:44 1 komentar
Luka Gračnar
Foto: Profimedia

Luka Gračnar je nepričakovano končal svojo kariero. Slovenski vratar je še maja letos branil na svetovnem prvenstvu elitne divizije, sedaj pa se je pri 29 letih odločil, da sklene igralsko pot.

Luka Gračnar bo sicer še naprej ostal v hokejskih vodah, saj se je pridružil ekipi Salzburga, kjer bo deloval kot trener vratarjev.

29-letnik je že blestel v dresu rdečih bikov, organizaciji Red Bull Salzburg se je prvič pridružil leta 2010, v Mozartovem mestu pa je skupaj preživel osem let. V tem času se je uspel uveljaviti v borbeni ekipi rdečih bikov in z njo trikrat osvojil naslov prvakov (2011, 2015, 2016).

Gračnar je igral tudi za slovensko reprezentanco, nazadnje pa je bil na ledu na svetovnem prvenstvu elitne divizije leta 2023. Zdaj končuje aktivno igralsko kariero in svoje znanje predaja mladim talentom v hokejski akademiji Red Bull Ice Hockey Academy.

“Ni lahko končati aktivne kariere, vendar sem po dolgem razmišljanju sprejel to odločitev. Zelo sem vesel, da sem zdaj v hokejski akademiji Red Bull Ice Hockey Academy, in veselim se tega novega izziva. Red Bullov sistem mi je že dobro poznan, večino sodelavcev pa poznam že od prej,” je sprva povedal 29-letni vratar.

“Zdaj se veselim, da bom spoznal radovedne športnike, ki si želijo priti na vrh. Želim jim pomagati in jim posredovati svoje izkušnje. Človeška raven je zame zelo pomembna. Želim, da vedo, da se lahko kadar koli obrnejo name in da jim z veseljem pomagam na ledu in zunaj njega,” je sklenil Gračnar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje