Sedma nebesa: Janja Garnbret je svetovna prvakinja

Drugi športi 5. Avg 202320:10 0 komentarjev
Janja Garnbret
Foto: Profimedia

Janja Garnbret je svetovna prvakinja v balvanskem plezanju. Za Korošico je to še sedma zlata kolajna na svetovnih prvenstvih. V švicarskem Bernu je bila razred zase od kvalifikacij in vse do finala, kjer je z odliko opravila z vsemi balvani.

Janja Garnbret je tako kot večina ostalih tekmic brez težav opravila s prvim balvanom in že v prvem poskusu zavihtela na vrh.

Medtem ko so imele tekmice več težav z drugim balvanom, je olimpijska prvakinja tudi s to oviro opravila v prvem poskusu.

Tudi tretji balvan se je izkazal za zelo zahtevnega, večina tekmic ni uspela priti do vrha, toda Korošica je ekspresno hitro rešila tudi tretji balvanski problem.

Olimpijska prvakinja je hitro opravila tudi z zadnjim, četrtim balvanom. Potem ko je dosegla vrh se je za trenutek ustavila, kot da ni verjela, da je vnovič postala svetovna prvakinja.

Drugo mesto je osvojila Francozinja Oriane Bertone, tretja je bila Američanka Brooke Raboutou.

Jutri priložnost za novo odličje

“Težko je opisati z besedami, kaj sedaj čutim. Iskreno se nikoli ne navadim zmagovati. Težko je ohraniti ta visok nivo, tekmice me ves čas lovijo in želijo premagati. Vsaka zmaga mi pomeni veliko. Balvani so bili zahtevni, toda danes sem bila tista prava Janja. Uživala sem, nisem dvomila v današnji uspeh,” je po zmagi povedala svetovna prvakinja.

Garnbret je s sedmimi naslovi svetovne prvakinje rekorderka v karavani. V svoji zbirki ima s članskih svetovnih prvenstev tri kolajne v težavnostnem plezanju, dve zlati in srebrno, tri zlate kolajne v balvanskem plezanju in dve zlati kolajni v kombinaciji.

Svetovno prvenstvo se bo s polfinalnimi in finalnimi nastopi v težavnosti nadaljevalo v nedeljo, ko bo imela 24-letnica priložnost za novo odličje. Prihodnji teden sledijo še preizkušnje v hitrosti ter olimpijski kombinaciji balvanov in težavnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!