Po zmagi Litve znano, kdo poleg Slovencev odhaja med elito

Hokej 7. Maj. 202218:02 > 19:51
Delite:
Čeprav Madžari danes niso igrali tekme, so napredovali med elito. Foto: Uroš Skaza

Litva je na današnji tekmi svetovnega prvenstva divizije I, skupine A v Tivoliju ugnala Romunijo s 5:4. Zdaj je znano, da poleg Slovencev med hokejsko elito potuje Madžarska, kar omogoča skupno kandidaturo za svetovno prvenstvo elite prihodnje leto. Jasno pa je tudi, da se v tretji razred svetovnega hokeja seli Romunija.

Slovenci so na prvem mestu lestvice skupine A z devetimi točkami še edina ekipa brez poraza. Po zmagi Litve nad Romunijo je znano, da je tudi drugouvrščena Madžarska že uvrščena v najelitnejšo skupino. To iz športnega vidika omogoča skupno kandidaturo Ljubljane in Budimpešte za gostiteljstvo elitnega prvenstva prihodnje leto. Po besedah generalnega sekretarja Hokejske zveze Slovenije Dejana Kontreca za Sportklub bo dokončna kandidatura oddana že v naslednjem tednu. 

Romuni so tudi na tretji tekmi – kljub vodstvu z 2:0 po prvi tretjini – ostali brez zmage, kar pomeni, da se selijo v skupino B divizije I. Prvenstvo se zaključuje jutri, ko bo najprej Madžarska igrala proti Romuniji (15.30), zvečer pa sledi še zadnja tekma slovenskih hokejistov proti Južni Koreji (19.00). Obe srečanji bosta bolj prijateljske narave, saj se vrstni red na lestvici ne glede na rezultate ne more več spremeniti.

Hokej, SP divizije I:

Sobota, 7. maj:

Litva – Romunija 5:4 (0:2, 3:1, 2:1)

Noreika 32., Jasinevičius 34., Kumeliauskas 39., Krakauskas 44., Gintautas 46.; Skačkov 4., Reszegh 11., Molnar 37., Rokaly 51.

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar