Risinje do zgodovinskega uspeha slovenskega ženskega hokeja

Hokej 23. Apr 202312:38 0 komentarjev
Foto: Hokejska zveza Slovenije

Slovenske ženska hokejska reprezentanca je prišla do velikega uspeha. Na zadnji tekmi svetovnega prvenstva divizije I-B v Južni Koreji je premagala Veliko Britanijo in si zagotovila končno četrto mesto.

To je največji uspeh slovenskega ženskega hokeja. S tem so risinje tudi brez težav obstale v drugem kakovostnem razredu.

Velika Britanija je sicer kar trikrat povedla. V prvi četrtini je bila edina strelka Beal. Slovenke so v drugi hitro izenačile. Po podaji Pezdir je bila natančna Arwen Nylaander. Le minuto kasneje so Britanke ponovno povedle, tokrat preko Marsden. Pia Pren je dobri dve minuti kasneje poravnala rezultat.

Pet minut pred koncem rednega dela tekme so se Slovenke ponovno znašle v težavah, ko je bila natančna Headland. A Sara Confidenti je le 57 kasneje izsilila podaljšek. Prav ta hokejistka je bila kot edina natančna pri izvajanju kazenskih strelov za veliko zmago Slovenije.

“Punce so to tekmo odigrale po svojih najboljših močeh. V glavah so imele, da je to tekma za obstanek in na koncu jim je to po dolgih mukah tudi uspelo,” je po tekmi povedal selektor reprezentance Boštjan Kos.

Velika Britanija – Slovenija 3:4 (1:0,1:2,1:1,0:0,0:1) po kazenskih strelih

Beal 4., Marsden 24., Headland 56.; Nylaander 23., Pren 26., Confidenti 57.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!