S pomlajeno zasedbo na domači izziv

Hokej 29. Okt 20219:16 > 9:25 2 komentarja
Reprezentanca Slovenije bo po maju v sredini novembra znova nastopala na domačem prijateljskem turnirju.

Hokejska reprezentanca Slovenije se bo v ponedeljek, 8. novembra zbrala prvič po neuspešnih kvalifikacijah za olimpijske igre. V istem tednu jo čaka prijateljski turnir na Jesenicah, kjer se bo izbrana vrsta pod vodstvom Matjaža Kopitarja merila s Francijo, Belorusijo in Avstrijo.

V že tradicionalnem novembrskem reprezentančnem oknu bo slovenska reprezentanca tokrat znova sodelovala na domačem turnirju. Po majskem turnirju v Tivoliju, ki ga je Slovenija v precej spremenjeni zasedbi osvojila, in avgustovskih kvalifikacijah za olimpijske igre 2022, kjer risi niso bili uspešni, zdaj sledi tekmovanje na Jesenicah.

Organizatorji (Hokejska zveza Slovenije) so turnir v Podmežakli poimenovali Turnir štirih držav – 4 Nations Tournament – kjer bodo poleg domačinov nastopile še reprezentance Francije, Belorusije in Avstrije. Vse tekme bodo odigrane od četrtka, 11., do sobote, 13. novembra.

Matjaž Kopitar bo svoje varovance zbral na tradicionalni bazi na Bledu. Ob prekinitvi nekaterih najmočnejših lig v Evropi (tudi nemške) pa se je slovenski selektor odločil za pomladitev reprezentance, tako da tokrat ne bo zraven nekaterih nosilcev iz olimpijskih kvalifikacij.

Brez 14-erice iz Osla

Med vratarji za razliko od avgustovske akcije ne bo Gašperja Krošlja in Matije Pintariča, od ostalih pa vabila za tokratno akcijo niso prejeli: Blaž Gregorc, Klemen Pretnar, Žiga Pavlin, Luka Maver, Miha Verlič, Žiga Jeglič, Jan Urbas, Rok Tičar, Robert Sabolič in Žiga Pance. Anže Kopitar in Jan Drozg, ki sta v Oslu konec avgusta prav tako drsala v reprezentančnem dresu, pa se zaradi obveznosti čez lužo tokratne akcije tako ali tako ne bi mogla udeležiti.

V reprezentanci je tokrat precej sprememb, selektor pa se zanaša predvsem na moči Olimpije in Jesenic, moštev, ki zasedata vodilni mesti v ligi ICE oziroma v alpski hokejski ligi. Kar 14 hokejistov s seznama namreč letošnjo sezono nastopa v Tivoliju, štirje pa na Jesenicah.

Seznam igralcev:

Vratarji: Luka Gračnar (Crimmitschau/NEM2), Žan Us (Olimpija), Val Usnik (KAC 2);

Branilci: Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac (vsi Olimpija), Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Žiga Urukalo (vsi Jesenice), Matic Podlipnik (Bayreuth/NEM2);

Napadalci: Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Jaka Sodja, Nik Simšič, Jaka Šturm, Blaž Tomaževič, Miha Zajc (vsi Olimpija), Rok Kapel (KAC 2), Anže Kuralt (Fehervar), Ken Ograjenšek (Gradec), Aljaž Predan (Salzburg), Erik Svetina (Jesenice).

Tekme na turnirju na Jesenicah: 

Četrtek, 11. november:
15.30 Belorusija – Avstrija
19.00 Slovenija – Francija

Petek, 12. november:
15.30 Francija – Avstrija
19.00 Slovenija – Belorusija

Sobota, 13. november:
15.30 Avstrija – Slovenija
19.00 Francija – Belorusija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje