V Bolzano z dvanajstimi iz Olimpije in brez Jeseničanov

Hokej 31. Jan 202318:30
Foto: Aleš Fevžer

V ponedeljek se bo na Bledu znova zbrala slovenska hokejska reprezentanca. Selektor Matjaž Kopitar bo v tradicionalni bazi - če ne ob naknadnih odpovedi - zbral 28 hokejistov, ki bodo opravili tri treninge, nato pa se v zaključku tedna odpravili na prijateljski turnir v Bolzano.

Po novembrskem prijateljskem turnirju v Budimpešti, na katerem je pomlajena članska reprezentanca v družbi Italije, Francije, Ukrajine, Madžarske in Japonske zasedla zadnje, šesto mesto, čaka rise še zadnji medsezonski turnir pred zaključnimi pripravami na svetovno prvenstvo elitne divizije maja v Rigi in Tampereju.

Tradicionalna baza priprav bo spet Bled, kjer se bo ekipa pod vodstvom Matjaža Kopitarja zbrala v ponedeljek in tam opravila tri treninge. Sledila bo selitev na Južno Tirolsko, v Bolzanu bo Slovenija odigrala tri prijateljske tekme – v četrtek najprej z domačini Italijani, v petek z Južnimi Korejci in za zaključek v soboto še z Madžari.

Pet novincev

Na seznamu igralcev, ki jih je Kopitar vpoklical, je 12 hokejistov Olimpije, iz lige ICE pa so zraven še Blaž Tomaževič in Robert Sabolič (oba Beljak), Rok Tičar in Luka Gomboc (KAC), Ken Ograjenšek (Gradec), Luka Maver (Piooners Vorarlberg) in Anže Kuralt (Fehervar). Vrača se tudi izkušeni branilec Žiga Pavlin, po novem član Pustertala.

Prvič bodo med člani zraven Gomboc (KAC), Urban Podrekar in Miha Beričič (oba Olimpija), Maks Perčič (Kiekko-Espoo) in Marcel Mahkovec (AIK).

Selektor Kopitar, ki naj bi bil v pogovorih za trenersko vlogo v primeru, da se Jesenice vrnejo v ligo ICE v prihodnji sezoni, tokrat iz Podmežakle ni vpoklical nobenega igralca.

Po februarskem reprezentančnem terminu se bodo igralci vrnili v klube, po prvotnem načrtu pa se bodo na pripravah za SP zbrali štiri ali pet tednov pred njegovim začetkom. V tem času bodo odigrali pet prijateljskih tekem (dvakrat z Italijo, po enkrat s Francijo, Madžarsko in Dansko).

Spored prijateljskega turnirja, Bolzano

Četrtek, 9. februar 2023

13.30 Madžarska – Južna Koreja
17.30 Slovenija – Italija

Petek, 10. februar 2023

13.30 Južna Koreja – Slovenija
17.30 Italija – Madžarska

Sobota, 11. februar 2023

13.00 Madžarska – Slovenija
17.00 Južna Koreja – Italija

Seznam igralcev:

Vratarji: Luka Gračnar (Landshut/Nem), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav/Češ), Matija Pintarič (Rouen/Fra)

Branilci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac, Urban Podrekar (vsi Olimpija), Blaž Gregorc (Augsburger/Nem), Žiga Pavlin (Pustertal/Ita), Maks Perčič (Kiekko-Espoo/Fin), Matic Podlipnik (Poprad/SVK), Miha Štebih (Aigles de Nice/Fra)

Napadalci: Miha Beričič, Tadej Čimžar, Rok Kapel, Gregor Koblar, Žiga Pance, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm (vsi Olimpija), Luka Gomboc, Rok Tičar (oba KAC/Avt), Anže Kuralt (Fehervar/Mad), Marcel Mahkovec (AIK/Šve), Luka Maver (Pioneers Vorarlberg/Avt), Ken Ograjenšek (Gradec/Avt), Robert Sabolič, Blaž Tomaževič (VSV Beljak/Avt)

Komentari

Vaš komentar