Skok čez Karavanke zaenkrat dobra odločitev

Hokej 25. Okt 202110:00 > 10:10 7 komentarjev
Marcel Rodman je v tej sezoni pomočnik trenerja pri Beljaku.

Potem ko je bil v lanski sezoni Marcel Rodman športni direktor aktualnih državnih prvakov z Jesenic, se je z začetkom novega tekmovalnega obdobja znova vrnil v trenerske vrste. Postal je pomočnik trenerja pri beljaškemu VSV-ju, pri čemer ga pri delu na severni strani Karavank najbolj veseli dejstvo, da se lahko po opravljenem delu vsak dan vrne domov k družini.

Nekdanji izvrstni reprezentančni napadalec je igralsko kariero končal leta 2018, še v istem letu pa postal podpredsednik hokejskih zadev pri zagrebškem Medveščaku. V hrvaški prestolnici je nato prvič okusil tudi, kako je voditi ekipo s trenerske klopi, bil je namreč pomočnik starega znanca in glavnega trenerja medvedov Aarona Foxa.

Kmalu zatem je sledila selitev na Jesenice, kjer je bil najprej v vlogi glavnega trenerja, nato pa športnega direktorja. Na tem delovnem mestu je bil z vmesno prekinitvijo, ko je v sezoni 2019/20 vodil slovaški Jegesmedvek, vse do 15. maja letos, ko je z Jeseničani slavil naslov državnih prvakov. Od Podmežakle, doma edinega slovenskega kluba v Rodmanovi karieri, se je poslovil v nejasnih okoliščinah. Pred novo sezono je postal član Beljaka, kjer je spet postal pomočnik trenerja, tokrat je njegov nadrejeni izkušeni Rob Daum.

Na Jesenicah se je preizkusil v vlogi trenerja in športnega direktorja.

Olimpija ga je presenetila z rezultatskih uvodom, a ne igro

Z orli je v petek okusil moč Olimpije, ki je bila v Tivoliju boljša s 6:0. A Ljubljančani ga s predstavo niso presenetili. “Mene je bolj presenetila naša … Težko je najti pravo besedo. Bili smo brez utripa celo tekmo oziroma od prvega gola naprej. Olimpija pa je igrala v stilu letošnje sezone. Res jih je treba pohvaliti, njihovi hokejisti igrajo z ogromno volje in energije, kar se je videlo na ledu. Čestitke ne samo za to tekmo, ampak za cel uvod v sezono. Zagotovo si zaslužijo še precej večjo podporo s tribun,” je nekdaj večjih rivalom polaskal Marcel Rodman.

Beljak je proti Olimpiji visoko izgubil.

Priznal je, da ni pričakoval, da bo Olimpija kot novinka v ligi nizala takšne igre in rezultate, a v isti sapi pripomnil, da pozna trenerja zmajev Mitjo Šivica in njegov pristop. “Zdi se mi, da je še vedno premalo spoštovanja, namenjenega tej ekipi. Mogoče se je, čeprav smo to ves čas poudarjali, to zgodilo tudi nam. Olimpija je zasluženo na prvem mestu lestvice, obstaja razlog, zakaj je tam. Še vedno ostali klubi nanjo gledajo kot na presenečenje in jo premalo priznavajo. Ima pa veliko ekip en kup težav s poškodbami in boleznimi, zato se stvari obračajo drugače od pričakovanj. Ampak sezona je še dolga, tako mi kot Olimpija bomo na ta dvoboj hitro pozabili, saj si tekme sledijo zelo hitro,” je še pripomnil nekdanji dolgoletni reprezentant, ki je konec septembra dopolnil 40 let.

Starejši od bratov Rodman je s slovensko reprezentanco nastopil na dvojih olimpijskih igrah.

Zgolj plus za slovensko reprezentanco

Veseli ga, da imajo pri Olimpiji pomembne vloge predvsem slovenski fantje, kar je po njegovih besedah zelo dobro za slovenski hokej. V Beljaku se počuti dobro, saj si je v danem trenutku želel delovati v bolj mirnem okolju. “Vedel sem, da bom prej kot slej spet med trenerji, moja želja je, da bom kmalu spet glavni trener, a se moram še veliko naučiti. Trener Rob Daum je dal že veliko skozi, zato bi se rad od njega čim več naučil,” se je o počutju na severni strani Karavank razgovoril starejši od bratov Rodman. Čeprav bi si pri svojem delu želel več samoodločanja, pa to vidi kot šolo in izkušnje za prihodnost, ko mu bo vse to znanje zagotovo prišlo prav.

“Sem pa vesel, da sem vseeno lahko vsak dan doma, kar mi pomeni ogromno,” zaključi udeleženec dvojih olimpijskih iger – leta 2014 v Sočiju in 2018 v Pjongčangu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje