Švicarji ostajajo neporaženi, visoka zmaga Nemcev

Hokej 15. Maj 202422:49 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine, ki ga gostita Praga in Ostrava, so danes odigrali štiri tekme. Gostitelji Čehi so tokrat igrali proti Danski in zmagali s 7:4. Na drugi tekmi skupine A je Švica ugnala Veliko Britanijo s 3:0. V skupini B je Nemčija proti Latviji slavila z 8:1, Slovaška pa Poljsko s 4:0.

V Pragi so domačini ob koncu prve tretjine hitro izničili zaostanek, ko je za Dance zadel Christian Wejse, saj je minuto za njim danskega vratarja ugnal Jan Rutta. Uvod druge tretjine je povsem pripadel gostiteljem prvenstva, ki so pobegnili na 3:1 z goloma Jakuba Fleka in Lukaša Sedlaka, v 40. minuti pa je Dancem nekaj upanja vrnil gol Patrica Russella.

V zadnji tretjini sta bili ekipi strelsko spet razpoloženi, Oscar Moelgaard je najprej izid poravnal na 3:3, Tomaš Kundratek, Dominik Kubalik in Matej Stransky so nato povišali na 6:3, Mathias From je nato znižal na 4:6, Ondrej Palat pa je nato le poskrbel za mirnejšo končnico Čehov, ki so vpisali drugo zmago po rednem delu in so z devetimi točkami trenutno drugi. Danci so doživeli tretji poraz in imajo tri točke.

Švicarji so Britance odpravili s 3:0. Nico Hischier in Dean Kukan sta v prvi tretjini poskrbela za lepo vodstvo z 2:0, Nino Niederreiter je ob koncu druge tretjine povišal na 3:0. Švicarji so zdaj pri 11 točkah in na prvem mestu, Britanci so zadnji.

Podprvaki odpihnili Latvijo

V Ostravi v skupini B so Nemci, branilci srebra s prejšnjega SP, na četrti tekmi prišli do druge zmage. Do nje so prišli brez posebnih težav, bronasto s prejšnjega SP Latvijo so odpihnili z 8:1. Dominik Kahun in Kai Wissmann sta zadela v prvi tretjini, v drugi so strelske vaje nadaljevali Leonhard Pfoderl, Parker Tuomie, John Peterka, ki je zadel dvakrat v tem delu igre, in Marc Michaelis.

Markus Komulss je v 40. minuti le malenkostno popravil izid. Na 8:1 je povišal Nico Sturm ter tako potrdil visoko zmago Nemčije, drugo na tem SP. Latvijci imajo za zdaj še točko več od današnjih tekmecev.

Slovaki so na drugi tekmi upravičili vlogo favoritov proti Poljakom, že v prvi tretjini sta zadela Lukas Cingel in Tomaš Tatar, v zadnji pa še Peter Čehlarik in Cingel. Slovaki so skočili na drugo mesto pred Latvijce in Nemce, vodijo Švedi. Poljaki so zadnji.

Svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju

Četrtek, 15. maj:

Skupina A:

Češka – Danska 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)
Švica – Velika Britanija 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Skupina B:

Nemčija – Latvija 8:1 (2:0, 5:1, 1:0)
Slovaška – Poljska 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!