Tadeju Pogačarju se je stemnilo pred očmi (VIDEO)

Kolesarstvo 15. Maj 202418:16 0 komentarjev
Tadej Pogačar Foto: Profimedia

V gneči in boju za položaje v zaključku 11. etape dirke po Italiji smo videli grd padec trojice kolesarjev, ni pa veliko manjkalo, da bi na asfaltu pristal tudi vodilni kolesar Gira Tadej Pogačar.

V ciljnem sprintu 11. etape dirke po Italiji, ki ga je dobil domačin Jonathan Milan (Lidl – Trek), smo videli tudi grd padec. Skupili so jo Tobias Anderson (Team dsm-firmenich PostNL), Jenthe Biermans (Arkéa – B&B Hotels) in tudi Fabio Jakobsen (Team dsm-firmenich PostNL), ki je pred leti po hudem padcu komaj ostal živ.

Blizu zapleta trojke je bil tudi Tadej Pogačar, a k sreči vseeno dovolj daleč, da jo je odnesel brez prask in varno pripeljal v cilj. Slovenski šampion je tako brez težav ohranil varno prednost 2 minut in 40 sekund pred konkurenco, po etapi pa je povedal, da ga je, ko so poletela kolesa v zrak, malce stisnilo pri srcu.

Vedno skuša ostati na varnem

“Nesreča se je zgodila tik pred mano, a vedno dirkam tako. Vedno preverim, da imam okoli sebe vsaj kakšen meter prostora. Želim si ustvariti določen mehurček. Nikoli nisem nikomur takoj za kolesom, z nobenim se ne prerivam. A nikoli ne veš, padec se lahko zgodi spredaj, lahko zadaj, a kot sem rekel, želim ostati na varnem in poskušam ne narediti kakšne napake,” je na vprašanje, ali je danes morda malce pretiraval z drenjanjem v ospredju, odgovoril Pogačar.

Grd padec v ciljnem sprintu:

Vodilni mož Gira je skušal v sklepnem delu etape pomagati sotekmovalcema Sebastianu Molanu in Ruiju Oliveiri, a v močnem vetru v prsi ni mogel storiti veliko. “Poskušal sem ju malce zamenjati in jima pomagati tako kot onadva vedno meni. A v zadnjih dveh kilometrih nisem imel več nog, v zaključku, kot je bil današnji, so imeli glavno besedo veliki fantje,” je dodal Pogačar, ki je brez težav zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

Ima skoraj tri minute naskoka pred Borinim Danielom Martinezom (+2,40). Še 16 sekund več kot Kolumbijec zaostaja Britanec Geraint Thomas (+2,56).

Tadej Pogačar Foto: Profimedia

V naslednjih dneh bodo še dvakrat na svoj račun prišli sprinterji, medtem ko bo v soboto na sporedu še drugi kronometer in v nedeljo naslednja gorska etapa. Poleg Pogija v Giru nastopajo še trije Slovenci, V skupnem seštevku dirke je Jan Tratnik 39. (+43:18), Domen Novak 73. (+1:27:57), Luka Mezgec pa 107. (+2:00:41).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!