Šeško vse bolj zaželen pri angleškem velikanu

Bundesliga 15. Maj 202421:25 0 komentarjev
Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Benjamin Šeško se v zadnjih dneh pogosto pojavlja v špekulacijah, ki ga že to poletje selijo v novo nogometno sredino. Znova je na Otoku zaokrožila vest, da si ga močno v svojih vrstah želi londonski Arsenal.

Kjer je dim, je tudi ogenj, je znan rek, po katerem lahko vse resneje sklepamo, da je Benjamin Šeško res ena od velikih poletnih tarč angleškega velikana.

Komaj 20-letni slovenski nogometni dragulj je po zimskem premoru postal standarden član prve enajsterice bundesligaša iz Leipziga. Do novega leta je v prvenstvu in ligi prvakov vpisal 19 nastopov, od tega kar 14 po vstopu s klopi in le pet v začetni postavi. Zabil je pet zadetkov.

V drugi polovici sezone je zgodba nasprotna. Na 19 tekmah na domačih in evropskih tleh je le le štirikrat vstopil s klopi, trener Marco Rose pa je bil za zaupanje v Slovenca poplačan z 10 zadetki in dvema asistencama.

Pred dnevi se je tako Šeško znašel celo na naslovnici slovite italijanske Gazzette dello Sport, ki ga je razkrila kot veliko željo AC Milana. V sredo pa je angleški Telegraph še enkrat več potrdil, da za slovenskega reprezentanta močan interes izkazuje Arsenal.

Topničarji, ki bodo, kot trenutno kaže, za las zgrešili angleški naslov, so vse od prihoda Mikela Artete na trenerski stolček v silovitem vzponu. To sezono se je kot ena večjih lukenj v kadru pokazala prav na položaju osrednjega napadalca.

Gabriel Jesus je imel pogosto težave s poškodbami, že vso kariero pa mu nagaja učinkovitost. Medtem ko Kai Havertz, ki se je v zadnjih mesecih kot začasna rešitev sicer odlično odrezal, vendarle ni klasičen napadalec. Prav “stroj za gole” pa naj bi bila ena večjih želja španskega stratega.

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Šeško v Arsenal za 70 milijonov evrov?

Šeško ima v pogodbi odkupno klavzulo v višini dobrih 50 milijonov evrov, a naj bi se zdaj ta številka po zaslugi dobrih predstav in izpolnjenih določenih pogojih povišala na približno 70 milijonov evrov, medtem poroča Sky Germany. Odkupna klavzula sicer ni potrjena, če res obstaja in v kakšni višini so zgolj ugibanja.

Arsenal bo po sezoni za 30 milijonov funtov dokončno odkupil vratarja Davida Rayo, ki sicer trenutno nastopa s statusom posojenega nogometaša s strani Brentforda. Tarča pa je tudi mladi branilec Ajaxa Jorrel Hato.

Precej nogometašev naj bi se v Londonu sprehodilo tudi skozi izhodna vrata, s čimer naj bi Angleži financirali poletne okrepitve. Bo med njimi res tudi Šeško? Najverjetneje se bomo vse do evropskega prvenstva, če do takrat njegova prihodnost ne bo urejena, še naposlušali govoric. Še več jih bo sledilo, če bo na EP slovenski nogometni biser tudi zablestel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!