Tako med železarji kot med zmaji ostajajo ključni branilci

Hokej 10. Jun 20228:27 > 14:53 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Iz vrst HDD Sij Acroni Jesenice so sporočili, da bo tudi v prihodnji sezoni njihov dres nosil obrambni igralec Žiga Urukalo. Ta že celotno kariero nastopa v barvah železarjev in nič drugače ne bo v naslednji zimi. Podobna vest pa prihaja tudi iz Ljubljane, kjer bo vsaj še eno leto nastopal branilec Aleksandar Magovac. Danes so zmaji potrdili še, da v njihovih vrstah ostaja tudi Tine Klofutar.

Igralska križanka tako v Zgornjesavski dolini kot v slovenski prestolnici vse bolj dobiva končno podobo. Po podaljšanju pogodb z Gašperjem Glavičem, Ericom Pancetom in Jašo Jenullom ter prihodoma Žana Jezovška in Aljoše Pretnarja so z Jesenic sporočili, da bo v dvorani Podmežakli vsaj še eno leto ostal tudi branilec Žiga Urukalo.

Obetavni 23-letni obrambni igralec je svojo prvo priložnost pri matičnemu klubu dočakal v mladinskih selekcijah v sezoni 2013/14, med člani pa je debitiral v sezoni 2016/17, ko je zbral dva nastopa v alpski ligi. Tudi lani je z rdečimi nastopal v tem tekmovanju in na 44 tekmah dosegel 17 golov in 18 podaj. V državnem prvenstvu je v minuli sezoni zbral osem nastopov in prispeval 3 gole in 8 asistenc.

Že tretje leto zapored doma

Veliko več izkušenj od Urukala pa ima reprezentančni branilec Aleksandar Magovac. 31-letnik, ki prav tako prihaja z Jesenic, kjer je tudi začel svojo hokejsko pot, se je poleti 2020 vrnil v Slovenijo in oblekel dres ljubljanske Olimpije. Z Ljubljančani se je nato veselil naslova v alpski ligi, lani pa je bil zraven tudi pri vrnitvi v najmočnejšo tekmovanje v regiji – ligo ICE.

Magovac, ki je zbral tudi 50 nastopov v dresu slovenske reprezentance (bil je zraven tudi na nedavno končanem domačem SP-ju), je v razširjenem avstrijskem prvenstvu do zdaj v dresu Jesenic in Olimpije skupno igral že na 199 tekmah. Lani je jih skupaj s končnico zbral 49, na katerih je prispeval 21 točk (7 golov in 14 podaj).

Foto: Aleš Fevžer

Po podaljšanju pogodbe z mladim vratarjem Luko Kolinom je to nova v vrsti kadrovskih potez Ljubljančanov, ki jih v tem spomladansko-poletnem obdobju sicer ne manjka. V sezoni 2022/23 tako v ekipi ostajajo še Jaka Šturm, Žiga Pance, Kristjan in Mark Čepon, Joona Erving, Rok Kapel, Gregor Koblar, Luka Kalan, Tadej Čimžar, Miha Zajc, Žan Us, Nik Simšič, Aljoša Crnovič in Jaka Sodja. Ljubljančanom so se pridružili še Kanadčani Anthony Morrone, Marc-Olivier Vallerand in Carl Neill ter Slovenec Nejc Stojan.

Danes pa so iz zmajevega gnezda sporočili še, da bo v prihodnji sezoni z njimi drsal tudi obetavni branilec Tine Klofutar, ki je v Tivoli prišel lani poleti.

Od domačih igralcev sta zaenkrat uradno klub zapustila le Blaž Tomaževič in Žan Jezovšek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!