V Ljubljano se vrača kanadski napadalec

Hokej 30. Maj 202219:48
Marc-Olivier Vallerand

Vrste slovenskega hokejskega kluba SŽ Olimpija je okrepil kanadski napadalec Marc-Olivier Vallerand, so iz ljubljanskega kolektiva zapisali v izjavi za javnost. Triintridesetletni Kanadčan je že v sezoni 2020/21 kratek čas igral za Olimpijo, v minulem tekmovalnem obdobju pa je zastopal angleški klub Sheffield Steelers.

Vallerand je bil član SŽ Olimpije že lani kot posojeni igralec Sheffielda, v tem času pa je po zapisu v izjavi za javnost odločilno prispeval k naslovu v alpski hokejski ligi.

“Izredno smo veseli, da se Marco po enem letu vrača v Ljubljano. Za njim je fantastična sezona v Angliji, zato smo res veseli, da se je kljub finančno skromnejši ponudbi odločil za nas. Govorimo o igralcu, ki je odličen s ploščkom, zna zadeti, drsalno je zelo dober, ima pravi karakter na ledu in to v ekipi potrebujemo,” je o svojem novem varovancu dejal glavni trener Mitja Šivic.

“Ljubljano in klub že poznam, tu sem se lani počutil odlično. Za prihod sem se odločil, ker si želim igrati v tekmovanjih višjega ranga, v ligi ICEHL in ligi prvakov. Veselim se povratka k Olimpiji in mislim, da lahko dosežemo dobre rezultate,” pa je ob podpisu enoletne pogodbe dejal Vallerand.

Za Sheffield je lani na 45 tekmah rednega dela dosegel 26 golov in 33 podaj. Za Olimpijo pa je v sezoni 2020/21 na skupno 14 tekmah v rednem delu in končnici prispeval po deset golov in podaj.

Komentari

Vaš komentar