V Podmežaklo prihaja mlada ruska moč

Alpska liga 2. Okt 202212:46 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Hokejski klub HDD Sij Jesenice se je pred nadaljevanjem sezone v Alpski ligi okrepil v napadu. Železarjem bo do uspeha na domačem prizorišču in v regijskem tekmovanju pomagal 22-letni Andrej Galuškin.

Mladi napadalec je svojo hokejsko znanje kalil v mladinskih ruskih ligah. Svoj izjemen talent je izkazal predvsem v kakovostni ligi MHL.

V njej je v sezoni 2020/21 na 56 tekmah zablestel s kar 53 zbranimi točkami. Na listi strelcev je končal celo na enajstem mestu pred številnimi hokejisti, ki so medtem našli pot v elitno ligo NHL. V tujini se je Rus z mehiškim potnim listom prvič preizkusil v lanski sezoni. V finski Mestis ligi je igral v dresu IPK iz Iisalmija na 23 tekmah zbral pet točk. Nazadnje pa je v Belorusiji nosil še dres Shakhter Soligorska in na 12 tekmah dosegel 5 točk.

Andrei se bo naši ekipi na treningih pridružil v prihajajočem tednu, s klubom pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.

O svojem prihodu na Jesenice nam je Andrei zaupal: “Ponudila se mi je priložnost, da v letošnji sezoni zaigram na Jesenicah in nisem dolgo okleval s svojo odločitvijo. O klubu sem slišal le najboljše zato moja odločitev nikakor ni bila težka. Vem da so pričakovanja za našo ekipo zelo visoka tako v ekipi kot tudi med navijači. Moja osebna pričakovanja pa se ne razlikujejo veliko – želim si le najboljše rezultate in da z ekipo osvojimo kar nam pripada. Največji cilj ekipe vem, da je, da se na Jesenicah končno zasveti pokal Alpske hokejske lige in sam bom dal vse od sebe, da bomo pokal skupaj z ekipo prinesemo tja kamor spada – v dvorano Podmežakla.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!