Žan Jezovšek se ponovno vrača na Jesenice

Alpska liga 28. Maj 202220:35 > 20:37
Foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

Iz hokejskega kluba HDD Sij Acroni Jesenice so sporočili, da se je pred začetkom nove sezone na Jesenice ponovno vrnil Žan Jezovšek. V lanski sezoni je nosil dres večnih tekmecev iz Ljubljane, tokrat pa bo spet zaigral Podmežaklo.

Krilni napadalec je v rdečem dresu odigral že tri sezone in se vsakič veselil naslova državnega prvaka. V zadnji sezoni na Jesnienicah (2020/2021) je Jezovšek za železarje v alpski hokejski ligi odigral 44 tekem in dosegel kar 53 točk.

”Za povratek na Jesenice sem se odločil zaradi odlične vizije jeseniškega hokeja in sem resnično vesel, da smo se z vodstvom kluba lahko dogovorili za sodelovanje v prihodnjih dveh sezonah.” je ob povratku strnil misli Žan Jezovšek.

Predstavil je tudi svoje cilje za prihajajočo sezono: “V prihodnji sezoni si želim predvsem po najboljših močeh pomagati ekipi priti do čim boljših rezultatov. Predvsem si pa kot oseben cilj želim imeti kar se da odlično sezono. Ekipni cilj pa si vsekakor želim, da bi osvojili kakšno od domačih lovorik in seveda napad na sam vrh Alpske hokejske lige.”

Ob vrnitvi Žana je svoj komentar podal tudi direktor kluba, Anže Pogačar: “Žan se še tretjič vrača v naš dres, kar verjetno pomeni, da se v našem okolju dobro počuti. Gre za izrazitega strelca, zato bo imel v ekipi veliko vlogo in odgovornost. V klubu verjamemo v njegove sposobnosti in kvaliteto zato bo Železar najmanj naslednji dve sezoni.“

Erving podaljšal pogodbo s SŽ Olimpijo

Finski branilec Joona Erving je naslednji v vrsti hokejistov, ki so po koncu sezone podaljšali sodelovanje s SŽ Olimpijo. Sedemindvajsetletnik bo tako še eno tekmovalno obdobje član ljubljanskega kolektiva.

Erving je k Olimpiji prišel pred začetkom minule sezone in na 33 tekmah v rednem delu razširjenega avstrijskega prvenstva oziroma lige ICEHL vknjižil deset točk. Na sedmih tekmah končnice nato ni dosegel točke. Šest tekem je odigral tudi v državnem prvenstvu, na petih v končnici pa se trikrat vpisal med strelce ali podajalce.

Komentari

Vaš komentar