Prvi med enakimi ostaja na Jesenicah še dve leti

Alpska liga 25. Maj 202221:45
Foto: Aleš Fevžer

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice je sporočil, da je danes sklenil podaljšanje sodelovanja z napadalcem Gašperjem Glavičem, ki bo dres železarjev nosil še vsaj naslednji dve sezoni.

Na Jesenicah so tako začeli sestavljati ekipo za sezono 2022/23, potem ko so se na nedavnem občnem zboru kluba odločili, da vsaj še eno sezono ostajajo v alpski ligi. Imeli so sicer tudi možnost, da bi se pridružili najmočnejšemu regionalnemu tekmovanju, ligi ICEHL, a so v klubu sporočili, da v kratkem roku, ki so ga imeli na voljo, ne bi mogli izpolniti vseh zahtev vodstva tekmovanja.

Gašper Glavič je član jeseniškega kluba od sezone 2014/15, do danes je odigral že rekordnih 376 tekem, osvojil štiri naslove državnega prvaka ter dve pokalni lovoriki, od lanske sezone je tudi kapetan ekipe. V sezoni 2021/22 se je z moštvom uvrstil v finale alpske lige, kjer pa je bil Asiago po petih tekmah boljši s 3:2.

“Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe še za dve leti. Navdušila me je vizija kluba, ki ne gleda samo v prihodnjo sezono, ampak v večletno obdobje. Ekipni cilj v naslednji sezoni pa je, da osvojimo vsaj eno državno lovoriko, glede alpske lige pa bi rekel, kar smo se lani naučili, bomo letos dosegli,” je za spletno stran kluba dejal Glavič.